Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Boli me k...c za zakon!': Zbog snimke će raditi za opće dobro

Bivši direktor u HEP-u Ivica Martinek htio je u HEP-u uhljebiti Gorana Muvadžiju. Nagodio se za kaznu od 10 mjeseci zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro

Foto: Borna filic/PIXSELL
181 komentara

Ivica Martinek (59), bivši izvršni direktor HEP Toplinarstva, priznao je na Županijskom sudu u Zagrebu da je protivno zakonu pokušao autoritetom svog položaja zaposliti Gorana Muvadžiju. S Uskokom se nagodio za kaznu od 10 mjeseci zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro s time da se jedan dva zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

 

 


Podsjećamo, upravo je 24sata početkom prosinca prošle godine prvi objavio snimku na kojoj tadašnji izvršni direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek svojem podređenom i članu Komisije za zapošljavanje Mariju Marjanoviću naređuje da na radno mjesto električara u organizacijskoj jedinici HEP-Toplinarstvo d. o.o., Pogon posebne toplane, Služba za eksploataciju, u Sisku, mora zaposliti, kako je rekao, rođaka predsjednika uprave HEP-a, Perice Jukića, ili će ga smijeniti.

Foto: 24 sata

Marjanović ga je upozorio da bi to predstavljalo kršenje zakona jer prednost pri zapošljavanju imaju nezaposleni hrvatski branitelji, no Martinek mu je rekao da bez obzira na navedeno mora zaposliti osobu koju on predlaže te neka pripremi pitanja koja će se predati tom čovjeku. Nakon što je Marjanović odbio ispuniti Martinekove zahtjeve, Komisija za zapošljavanje obavila je razgovor s kandidatima koji su ušli u uži izbor, a član Komisije od kojega je traženo zapošljavanje predočio je Martineku stav Komisije prema kojemu se, sukladno zadovoljenim kriterijima i zakonskim propisima, treba zaposliti nezaposleni hrvatski branitelj a ne osoba koju on predlaže. Potom je Martinek ponovo zatražio da se zaposli osoba koju on predlaže opravdavajući svoj zahtjev neistinitim tvrdnjama da se radi o nećaku predsjednika Uprave trgovačkog društva te ističući da bez obzira na kršenje zakona navedeno mora biti provedeno. Iako je Martinek, nakon što je slučaj izašao u javnost, podnio ostavku na mjesto direktora u HEP Toplinarstvu u tvrtki su ga odlučili premjestiti na drugo radno mjesto bez upravljačkih ovlasti u okvirima stručne spreme.  

Možda vas zanima i ovo:
Message