Obavijesti

News

Komentari 57

Kajin o tvrtki Mirna: Istrijanima je već puna pipa lokalne mafije

Kajin o tvrtki Mirna: Istrijanima je već puna pipa lokalne mafije
7

Zastupnici su u srijedu ponovno raspravljali o stečaju rovinjske Mirne. Nezavisni Damir Kajin rekao je kako kooperante Mirne treba držati na okupu i spasiti poslove

VIDEO

Stečaj rovinjske Mirne ponovno je bio razlog zbog kojeg su zastupnici zatražili stanku. Nezavisni Damir Kajin kazao je kako se u tom slučaju ide sa zamjenom teza da netko želi nekretnine tvornice.

- Istina je da ih žele pojedinci iz FIMA grupe i da im država otpiše 60% od ovih 40 milijuna kuna i da to bude kasnije obrazac za neke medijske kuće i trgovine u Istri - ustvrdio je Kajin.

Naveo je da FIMA grupa koja stoji iza stečajeva u mnogim drugim tvrtkama. Upozorio je da je stečaj Mirne apsurd jer tvrtka ima strateškog partnera prvenstveno u Podravci.

- Istrijanima je puna pipa lokalne mafije koja uz kontrolu lokalnih medija pljačka Istru na široko i dugačko. Prije godinu dana pokušali su nešto slično s općom bolnicom dr. Horvat u Rovinju. To im je bio preveliki zalogaj. Sad su zagrizli za Mirnu, ali bez obzira na sve mislim da se proizvodnja neće upropastiti. Ovo je posao za DORH - ustvrdio je Kajin.

Poručio je da kooperante Mirne treba držati na okupu i spasiti radna mjesta. Nansi Tireli (Laburisti) osvrnula se na istup Kajina te ga je pozvala ukoliko ima saznanja o istarskoj mafiji o kojoj svakoga dana govori, da sve te "mafioze prijavi", i da se kao zastupnik izbori da se te mafijaše zatvori i da ih se kazni. 

S njim se složila da proizvodnju u Mirni Rovinj treba sačuvati zbog 250 zaposlenih i svih onih kooperanata koji žive od tvornice Mirne Rovinj. Tireli se zalaže da se konačno utvrdi po kojim kriterijima se provode predstečajne nagodbe, na koji način se one odbijaju ili dozvoljavaju. Ponovno je zatražila odgovor na pitanje zašto se dugovi jednima opraštaju, a drugima ne. 

Martina Dalić (HDZ) zatražila je da se u Saboru, u kontekstu situacije u Mirni, provede rasprava o posljedicama zakona o predstečajnim nagodbama i da se hitno donesu izmjene zakona kako bi se spriječile daljnje štete za gospodarstvo i sumnje da se u kontekstu Zakona o predstečajnoj nagodbi odvijaju sumnjivi dogovori i nagodbe koje imaju elemente koruptivnih aktivnosti.

Dalić je napomenula da slučaj Mirne Rovinj zorno govori da se predlagač zakona o predstečajnim nagodbama ne rukovodi kriterijima radnih mjesta, proizvodnih djelatnosti.

- Mislim da upravo zaključenje i odbijanje predstečajne nagodbe za Mirnu na isti dan kada je usvojena predstečajna nagodba za jednu medijsku kuću pokazuje još jedanput zorno da primjena Zakona o predstečajnoj nagodbi ne valja, da nije dobra i da taj zakon zahtjeva i cijeli taj proces zahtjeva duboke promjene prije nego što iz njega nastanu još veće štete - kazala je.

Iako je ministar financija u više navrata spomenuo podatke da je u predstečajnih nagodbi spašeno 14.000 radnih mjesta, Dalić je upozorila da ne znamo podatak koliko je radnih mjesta izgubljeno u malim poduzećima koje su u predstečajnim nagodbama ostale bez svojih tražbina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 57

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak