Obavijesti

News

Komentari 43

Gori na Braču i Korčuli: Požar u Ostrovici približio se kućama

Gori na Braču i Korčuli: Požar u Ostrovici približio se kućama
4

Evakuirani stanovnici Bribira u srijedu ujutro vraćeni su kućama. Novi požari zabilježeni su na više lokacija u Dalmaciji. Gori na otocima Braču i Korčuli, na području Lišana Ostrovičkih. Ostali su požari pod nadzorom

VIDEO

U mjestu Zavalatica na Korčuli buknuo je požar u srijedu ujutro, sve vatrogasne snage na otoku poslane na požarište, a kanaderi su u pripravnosti, potvrdio je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

''Požar je izbio na području općine Smokvica. Svi vatrogasci s otoka su tamo. Istočnu i zapadnu stranu su sanirali, ali vrh im bježi. Nadam se da će i to biti dobro'', rekao je Simović te dodao kako se pojačavaju dežurstva gdje god je to moguće.

Dodao je kako su obaviještene nadležne službe te kako su kanaderi u pripravnosti.

Za sada je pod nadzorom požar guste borove šume koji je planuo u srijedu tri kilometra od Supetra, na otoku Braču, na putu za deponij otpada, a u gašenju bračkim vatrogascima pomažu i dva kanadera,  doznaje Hina od zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića.

Prva dojava o požaru vatrogascima je stigla oko 11 sati, a trenutno se na terenu nalaze sve vatrogasne snage s otoka Brača.

 "Požar je još uvijek aktivan, no nisu ugroženi ljudi, ni objekti. Na terenu su sve raspoložive snage, a u pomoć su nam stigla i dva kanadera. Radi se o požaru u blizini deponija smeća. Za sada požar uspješno držimo pod nadzorom", kazao je Martinić.

 Još se ne zna uzrok požara kao ni kolika je točno površina zahvaćena vatrom,  dodao je.

Nakon teške noći za gasitelje na području Lišana Ostrovičkih, između Šibenika i Benkovca, jutros je stanje požarišta pod uvjetnom kontrolom. Na području sela Ostrovica gasitelji kontroliraju vatru koja se približila samim kućama, javlja Zadarski.hr.

Na Mljetu opožareno 100 hektara površine

Požar na Mljetu koji je planuo jučer popodne stavljen je pod kontrolu jutros oko 3 sata, više se ne širi i nema otvorenog plamena. Cjelokupna javna vatrogasna postrojba Mljeta bila je na terenu, a pomogli su im i djelatnici Nacionalnog parka Mljet. Opožarena površina je oko 100 hektara, a riječ je o grubom terenu na kojem je pretežno borova šuma. Jutros su na ispomoć poslana 24 vatrogasca s kopna, a sinoć zatražena pomoć četiri kanadera - otkazana je, izjavio je u srijedu ujutro vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović. 

Pod kontrolom i požar na Promini

Donekle je stavljen pod kontrolu i požar koji sedmi dan zaredom gori na Promini, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije. 

Stanovnici sa šireg područja Bribira, koji su zbog požara na tom području evakuirani u utorak navečer, u srijedu ujutro vraćeni su kućama.

"Promina je donekle pod kontrolom. Na pojedinim točkama vatra se rasplamsa pod utjecajem vjetra, ali interventne grupe odmah je stave pod kontrolu tako da širenja požara na Promini nema. Tijekom noći na Promini je dežuralo 100 vatrogasaca i 50 vojnika", kažu u Centru 112.
 
Požar kod Đevrsaka još nije lokaliziran, ali je također pod kontrolom, a  evakuirani stanovnici s područja Bribira jutros su obaviješteni da se mogu sigurno vratiti svojim kućama.

Ograničena brzina na cesti zbog smanjene vidljivosti

Uz srijedu ujutro u promet je puštena i državne cesta D59 Bribirske Mostine- Đevrske koja je u utorak zbog širenja požara zatvorena.

Tijekom noći, požar na području Đevrsaka gasila su 22 vatrogasca sa osam vozila.

Gasitelji i vojska dežuraju na svim područjima zahvaćenima vatrom, od Benkovca do Kožina i Batalaže na otoku Ugljanu.

Na autocesti A1 između čvorova Benkovac i Skradin vozi se uz ograničenje brzine zbog moguće smanjene vidljivosti od dima s požarišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku