Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Borba za dom: "Da, živim na drvetu i ne želim sići s njega"

Shawnee Chasser (65) s Floride koja već 25 godina živi u kući na stablu, mora srušiti svoj dom ili joj prijeti 7000 dolara novčane kazne. Vesela žena poručuje kako neće odustati od borbe za svoj dom

Foto: Facebook
20 komentara

Shawnee Chasser (65) je provela posljednjih godinu dana boreći se s državom Floridom zbog njezine kuće koju ona zove Shawneenin raj. Naime, to je kućica na drvetu i nalazi se u dvorištu njenog pokojnog sina Joshue. 

Država kaže da je kućica sagrađena bespravno te da je nesigurna i mora biti srušena u sljedeća četiri mjeseca ili će Shawnee morati platiti 7.000 dolara (48.000 kuna) novčane kazne.

Foto: Promo

Shawnee živi na drvetu od 1992. godine nakon što se preselila iz Kalifornije kod svoje obitelji u Miami.

- Vezat ću se lancem za to drvo - kaže Shawnee.

Problemi s državom su počeli prije godinu dana kada je netko prigovorio da je Shawnee prostor iskoristila kao kompleks stanova za sebe usred obiteljskog kvarta. 

U rujnu prošle godine Florida je izdala proglas po kojem će se rušiti sve nelegalno sagrađene građevine, uključujući fontane, ribnjake i kućice na drvetu. 

Shawnee kaže kako je već državi platila 3000 dolara novčane kazne. Žena koja na veliko proizvodi i prodaje organske kokice kaže kako neće odustati od svoga doma i kako će se boriti sa državom i ostati živjeti na drvetu sa svojim ljubimcem, rakunom Cooniem.

Foto: Promo

- Kada sam na svom drvetu i počinju grmljavine, oluje i kiše, ja se osjećam kao da sam u raju - otkriva ova vesela žena.

Shawnee spava u bračnom krevetu i njezin dom je ukrašen obiteljskim fotografijama, knjigama, a u sredini je mali kauč. Tu je i kuhinja s mini pećnicom i sudoperom, te opremljeni dnevni boravak. U toj maloj kuhinji ona je usavršila svoju pripremu organskih kokica, a tu je posjećuju i njeni unuci.   

Mail Online piše da Shawnee pravno gledano može živjeti na drvetu, ali je problem nesigurna struktura i mogućnost urušavanja. Žena na žalost nije u financijskoj mogućnosti da plati ljude koji će njen dom učiniti sigurnim, tako da joj država odobri život tu.

No bez obzira na sve probleme, optimistična Shawnee se ne predaje i poručuje kako će sa svojim odvjetnikom istražiti sve mogućnosti i načine kako da ostane živjeti u kućici na drvetu koja je za nju topli dom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message