News

Komentari 24

Bošnjaković: 'Ivanu Turudiću vjerujem, mi se dugo znamo!'

Bošnjaković: 'Ivanu Turudiću vjerujem, mi se dugo znamo!'

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ponedjeljak je ustvrdio da vjeruje predsjedniku zagrebačkog Županijskog suda Ivanu Turudiću koji je platio kaznu za prebrzu vožnju pa je "taj dio gotov"

Odgovarajući na novinarska pitanja ministar, koji je ranije svjedočio na suđenju u slučaju Ina-MOL, je kazao da vjeruje Turudiću, jer se dugo znaju i riječ je o renomiranom sucu koji je sudio u velikim predmetima.

- Pravomoćno je utvrđeno da je on vozio na toj dionici brže od što je dozvoljeno. To je pravomoćno i to u svakom slučaju nije nešto što je prihvatljivo ponašanje, ali nažalost se događa da vozimo brže ponekad. S te strane koliko sam čuo on je kaznu platio, taj dio je gotov, ustvrdio je Bošnjaković.

- Što se tiče drugih stvari koje su se isticale u javnosti da je bježao pred policijom, policija nije u tom smislu podnijela nikakvu prekršajnu prijavu i u tom formalnom smislu toga nemamo i on je meni ponovio priču koju je rekao medijima, kazao je ministar.

- Što se tiče neodazivanja sudu i sud je sam u formalnom smislu rekao da tu dostava nije bila uredna i ne vidim što bih ja tu više trebao. Dobio sam danas pisano očitovanje i vidjet ću ima li nekih razlika u odnosu na ono što smo danas razgovarali, zaključio je Bošnjaković.

Bošnjaković: Volio bih da se i pravosudnoj policiji poveća plaća

Za najavljeni prosvjed pravosudnih policajaca pred Ministarstvom pravosuđa Bošnjaković je kazao da je u tijeku izrada proračuna za iduću godinu te da bi jako volio da se nađu mogućnosti da se i pravosudnoj policiji poveća plaća.

- Vi znate da premijer inzistira na financijskoj stabilnosti i disciplini i znate da smo ostvarili proračunske viškove i da je to posljedica jedne politike mogućega pa ćemo vidjeti danas na razgovoru koji su zahtjevi, rekao je Bošnjaković.

Ocijenio je i da je u zatvorskom sustavu trenutno oko 3.600 zatvorenika dok ih je u njegovom ranijem mandatu (20010. i 2011.) bilo oko 5.000 zatvorenika.

- Trudimo se osigurati da zatvorski sustav funkcionira i u najvećoj mjeri funkcionira. Ne postoji zatvorski sustav koji nema incidentnih situaciji nigdje u svijetu. Bilo bi dobro da uspijemo povećati kapacitete i radimo da to bude, rekao je Bošnjaković.

Najčitaniji članci