Obavijesti

News

Komentari 6

Bošnjaković o Zeljko: 'MUP po zakonu preuzima te djelatnike'

Bošnjaković o Zeljko: 'MUP po zakonu preuzima te djelatnike'
1

Zeljko je bila tajnica četiri premijera, a zajedno s bivšim predstojnikom SDP-ova predsjednika vlade Sauchom osumnjičena je za lažiranje putnih naloga i nezakonito stjecanje gotovo 600.000 kuna u aferi 'dnevnice'

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u srijedu skori prelazak jedne od akterica u aferi 'dnevnice' Sandre Zeljko u njegovo ministarstvo, nakon pripajanja Ureda za razminiranje gdje sada radi MUP-u, pojasnivši kako je u sklopu racionalizacije državne uprave vlada donijela odluku o pripajanju niza agencija ministarstvima čime će i MUP preuzeti neke od poslova, a time i djelatnike.

Sumnjiče da je lažirala njegove potpise, a on će joj opet biti šef
Sumnjiče da je lažirala njegove potpise, a on će joj opet biti šef

- U sklopu racionalizacije državne uprave Vlada je donijela odluku o pripajanju niza agencija ministarstvima. I MUP će tako preuzeti poslove niza agencija. Mi po zakonu preuzimamo sve djelatnike koji rade u tim pravnim osobama čije poslove preuzima MUP, sve skupa će u Ministarstvo prijeći više od 800 ljudi. Ja tu nemam što komentirati, radi se o zakonu koji se automatski primjenjuje - izjavio je ministar Božinović u Ravnateljstvu policije.

Zeljko je bila tajnica četiri premijera, a zajedno s bivšim predstojnikom SDP-ova predsjednika vlade Tomislavom Sauchom osumnjičena je za lažiranje putnih naloga i nezakonito stjecanje gotovo 600.000 kuna u aferi 'dnevnice'.

- Činjenica je da gospođa dugo nije bilo na poslu, a što se tiče MUP-a, mi u svakom slučaju dugotrajnog odsustva tražimo da nadležna komisija odredi radnu sposobnost - rekao je Božinović komentirajući to što je Zeljko, koja je po izbijanju afere premještena u Ured za razminiranje, otišla na dugotrajno bolovanje.

Božinović je dolaskom vlade Andreja Plenkovića postao predstojnik Ureda premijera, a Zeljko mu je bila 'naslijeđena' tajnica koja taj posao obavljala i za Jadranke Kosor, Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića. Prelaskom u MUP šef bi joj ponovno mogao postati Božinović, čije je potpise, sumnja Državno odvjetništvo, lažirala za fiktivne putne naloge.

'Svatko može podnijeti prijavu i tražiti smjenu ministra'

Ministar unutarnjih poslova Božinović novinarima je komentirao i kaznenu prijavu koju je, zbog sumnje u nezakonito postupanje policije s migrantima na granici s BiH podnio Centar za mirovne studije, a koji je zatražio i smjenu ministra i čelnika policije.

- Svatko može tražiti ostavku, to je legitimno, svatko može podnijeti i kaznenu prijavu - odgovorio je Božinović.

S recentnih snimki, tvrdi, vidi se da je policija radila po zakonu i štitila hrvatsku granicu. „Ponosan sam na sve službenike koji u ovom trenutku, u ovoj zimi i ovim uvjetima štite Hrvatsku od ilegalnih migracija”, istaknuo je.

Najnovija događanja oko afere SMS ministar Božinović nije želio komentirati ustvrdivši kako "ne može komentirati kriminalistička istraživanja".

- Svaki moj odgovor u tom kontekstu bila bi spekulacija. Do čega su došli istražitelji mogu znati samo Uskok koji vodi istraživanje i policijski dužnosnici koji na njemu rade - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.