News

Komentari 33

Bošnjaković šuti: Zašto Bandić sa suda izlazi na stražnji izlaz?

Bošnjaković šuti: Zašto Bandić sa suda izlazi na stražnji izlaz?

Milan Bandić je nakon ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu sa suokrivljenim Petrom Pripuzom izbjegao novinare te je zgradu suda napustio na stražnji izlaz

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković odbio je u četvrtak komentirati jučerašnji odlazak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Petra Pripuza sa Županijskog suda, nakon suđenja za aferu Agram, na stražnji izlaz.

"Ne komentiram", kratko je kazao ministar Bošnjaković novinarima prilikom dolaska na neformalni sastanak ministara pravosuđa EU-a u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

Milan Bandić pojavio se u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se izjasnio da nije kriv za nezakonitosti u zbrinjavanju otpada, a nakon ročišta je sa suokrivljenim Petrom Pripuzom izbjegao novinare te je zgradu suda napustio na stražnji izlaz.

Iako o tome tko je i kako Bandiću i Pripuzu dopustio takvu neuobičajenu praksu nije želio govoriti, osvrnuo se na današnji, kako je rekao, prvi neformalni sastanak na ministarskoj razini u Hrvatskoj prilikom predsjedanja EU-om.

"To je veliki dan za nas, imat ćemo tri teme, pogled u budućnost u području sloboda, sigurnosti i pravosuđa, druga tema je edukacija i treninzi za pravosudne dužnosnike, i treće bolja suradnja unutar država članica EU vezano za građanske i trgovačke predmete uz korištenje mreža koje imamo već sad vezano za pravosuđe", rekao je Bošnjaković.

Najčitaniji članci