Obavijesti

News

Komentari 16

Božinović: 'Ja političke izjave o dronu nisam čuo'. Komentirao i uhićenja krijumčara droge

Božinović: 'Ja političke izjave o dronu nisam čuo'. Komentirao i uhićenja krijumčara droge

Ministri Davor Božinović i Zdravko Marić obratili su se medijima nakon sjednice Vlade

VIDEO

Ministar Davor Božinović se obratio medijima nakon sjednice Vlade. Osvrnuo se na uhićenja oko droge. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Naša policija je pozicionirala u sam vrh partnera na međunarodnoj razini koja radi strpljivo, profesionalno, i ima rezultate. U posljednjih četiri-pet godina je naša policija "razbila" 128 kriminalnih udruženja što je impozantan broj - rekao je. 

- Ova akcija je ako ne i najveća kada se govori o organiziranom kriminalnu. Mogu izraziti zadovoljstvo i čestitati glavnom ravnatelju Milini - rekao je. 

- U zadnjih godinu dana bilježimo pad najtežih kaznenih djela kad su u pitanju i ubojstva, za 16 posto, razbojništva za 13 posto, teških krađa, ali također i rast onih kaznenih djela koja vam nitko ne prijavljuje, ali su posljedica upravo tog strpljivog i profesionalnog rada - rekao je. 

'Uhićenja u Srbiji? Ne mogu reći da ne postoji takva suradnja' 

- Posao nas koji su na čelu sustava u političkom djelu je da smo ojačali suradnju s Europolom i američkim agencijama. Jedna od posljedica toga - rekao je. 

Bomba iz drona: Takve su radile kaos u Siriji, kod nas je ishlapio eksploziv. Što kažu stručnjaci?
Bomba iz drona: Takve su radile kaos u Siriji, kod nas je ishlapio eksploziv. Što kažu stručnjaci?

Na pitanje ima li akcija veze s uhićenjima u Srbiji gdje je uhićen i Darko Šarić, Božinović je rekao kako Hrvatska surađuje ne samo sa članicama EU ili SAD-om već da surađuju i s drugim državama. 

- Ta suradnja postoji i sa srpskom policijom. U ovom trenutku ne mogu reći da ne postoji takva mogućnost suradnje, pa i u ovom konkretnom predmetu - rekao je. 

'Uznemirujuće je to što je pala letjelica!' 

Božinovića su pitali i o bespilotnoj letjelici. 

- Čuli ste eksperte, ni vi ni ja nismo eksperti. Čuli ste vještake, ljude koji godinama rade svoj posao i koji su stali vrlo uvjereno i profesionalno iza onoga što su jučer iskomunicirali. Poznate činjenice su poznate, a to je da je u dronu bila bomba, da je bio upaljač, da je eksplozivna tvar dovela do takve reakcije. A s druge strane imate i nalaz Centra za vještačenje koji nije pronašao tragove klasičnog vojnog ili poljoprivrednom eksploziva - rekao je. 

Ovo je upaljač koji je bio na bombi: Imao je natpis na ćirilici
Ovo je upaljač koji je bio na bombi: Imao je natpis na ćirilici

Na pitanje je li bilo pogreška istrčavati s političkim zaključcima prije nalaza, Božinović je rekao da on nikakve političke zaključke nije čuo. 

- Kad govorimo o predsjedniku Vlade koji je kazao da je bila bomba koja se rasprsnula, to su ti dijelovi, tu nikakve greške nema. A kasnije je cijeli taj niz eksperata provodio svoja vještačenja - rekao je. 

- Ono što je uznemiravajuće je da je ta letjelica pala skoro u sred Zagreba, to je uznemiravajuće - rekao je na pitanje je li se trebalo uznemiravati građane s navodima o 40 kilograma TNT-a koji na kraju nije pronađen. 

Marić: Tržišta su značajno reagirala na rusku agresiju i inflaciju 

Nakon Božinovića se obratio i ministar financija Zdravko Marić. Komentirao je obveznice. 

- Tržišta su značajno reagirala na rusku agresiju nego i na inflaciju - rekao je. 

- Nažalost, okolnosti i vrijeme "jeftinog novca" je došlo svome kraju. Osobno sam bio, rekao bih, uvjerenja da će to biti i ranije. Međutim, događa se u ovim okolnostima pandemije i geopolitičkih previranja, a sada začinjeno i agresijom na Ukrajinu što stvara i čini naš posao, ne samo Vlade, puno složenijim - objasnio je. 

- Naglasak je na suzbijanjem efekata inflacije, ali nećemo zanemariti gospodarski rast. Sad možemo sublimirati čitav niz mjera koje su donošene, a u konačnici i vaših legitimnih pitanja zašto nešto napraviti. Jako je važno zadržati hladnu glavu - rekao je. 

Komentirao je i dug u zdravstvu te poručio kako se nada što bržoj reformi zdravstva. 

- Proračun nije smanjen u smislu redovnih transfera, nego je prošle godine bio povijesno najveći transfer ikad. Naravno, sada s tim odsustvom je potreba za racionalizacijom tim više potrebna - rekao je i poručio kako će se zbog zbrinjavanja ukrajinskih izbjeglica raditi i na pretpostavkama za rebalans proračuna. 

- Kolega Beroš radi na reformi, on će biti najbolji sugovornik za te tehnikalije - rekao je. 

Marić je poručio kako se nada dogovoru na sastanku sindikata i premijera Plenkovića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca