Obavijesti

News

Komentari 8

Božinović ne otkriva detalje akcije na Srednjacima: Već neko vrijeme pratimo te ljude

Božinović ne otkriva detalje akcije na Srednjacima: Već neko vrijeme pratimo te ljude

Božinović nije htio iznositi detalje policijske akcije na zagrebačkim Srednjacima i rekao je samo kako je to bilo pomno planirano

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je nakon sjednice Vlade da hrvatska policija u suradnji s policijama susjednih zemlaja učinkovito radi na rzbijanju kriminalnih skupina.

O policijskoj akciji na Srednjacima rekao je kako je bila dugo i pomno planirana.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave nakon Vlade

Božinović nije iznosio detalje akcije, kao ni govorio o izručenju uhićenih, tek je potvrdio da se istraga provodi.

- Ova akcija nije ad hoc izvedena. Već izvjesno vrijeme se ti ljudi prate, njihovi kontakti, te očekujemo nova saznanja. Mi smo ih tek uhitili i slijede istraživačke radnje koje će dati odgovore na pitanja koja zanimaju sve - rekao je ministar.

Na pitanje hoće li biti izručenja napomenuo je da će se to tek vidjeti kada istraživanje završi. Pohvalio je profesionalnost i učinkovitost hrvatske policije.

- Kao što vam je poznato, već niz godina hrvatska policija u suradnji s drugim policijama iz susjedstva rješava takve slučajeve. Razbijeno je oko 150 takvih zločinačkih skupina. Spektar njihovih aktivnosti nije isti. Vrlo se pomno prate svi pokazatelji. U Hrvatskoj kao i drugdje takve skupine se nalaze i nešto planiraju - rekao je Božinović.

- Takve akcije pokazuju da građani mogu biti sigurni - poručio je Božinović.

Na pitanje postoje li u Hrvatskoj paramilitarne skupine, Božinović je rekao da sigurno postoje skupine koje imaju nasilne namjere prema vlasti. To bi, kako je kazao nazvao fenomenom koji nije nacionalni.

Analitička služba MUP-a sve prati i utvrdila je da postoji sve veći broj takvih skupina koje mobiliziraju prije svega mlade ljude.

- Ima dosta radikaliziranih pojedinaca koji su u kontaktu, prije svega preko društvenih mreža i prihvaćaju nasilje kao način rješavanja problema u društvu - rekao je Božinović. Zbog toga sigurnosne službe u Europi sve više koordiniraju svoje aktivnosti.

- Ukoliko postoje judi koji smatraju da nasiljem treba rješavati određene probleme, onda je to itekakva ugroza i traži angažman obavještajnih službi, i policije i odvjetništva - rekao je Božinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...