News

Komentari 6

Božinović o uznemiravanju dvije policajke: Omalovažavanje ne dolazi u obzir, sankcija će biti

Božinović o uznemiravanju dvije policajke: Omalovažavanje ne dolazi u obzir, sankcija će biti

Želim jasno reći da ne dolazi u obzir da one trpe bilo kakvu vrstu omalovažavanja ili netrpeljivosti po bilo kakvoj osnovi i na tome ću inzistirati, komentirao je Božinović prijave za seksualno uznemiravanje

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj u jednoj policijskoj postaji na dubrovačkom području. Dvije policajke prijavile su načelnika unutarnjoj kontroli MUP-a zbog seksualnog uznemiravanja i diskriminacije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Božinović o seksualnom uznemiravanju policajki 

- Stručne službe ministarstva su reagirale i poduzele sve što je u njihovoj nadležnosti i to tako mora biti. U sustavu policije poslove obavlja više od 20 posto policijskih službenica i taj je broj s tendencijom rasta. Policijskih službenica je bilo 29 i 32 posto u jednoj generaciji. Želim jasno reći da ne dolazi u obzir da one trpe bilo kakvu vrstu omalovažavanja ili netrpeljivosti po bilo kakvoj osnovi i na tome ću inzistirati - poručio je Božinović. 

Na pitanje koja bi bila primjerena sankcija, ministar je rekao da je to stvar procedure i nadležnih, ali da sankcija mora biti.

Najčitaniji članci