News

Komentari 65

Božinović: Očekivali smo da će se brojevi smanjivati, ali imamo trend s kojim sam zabrinut

Božinović: Očekivali smo da će se brojevi smanjivati, ali imamo trend s kojim sam zabrinut

Govoreći o oštrijim mjerama, ako se nastave ovakvi brojevi, ministar Božinović rekao je da je važno da su se aktivirali županijski stožeri. Mi ovu bitku ne možemo dobiti iz Zagreba, dodaje

Sad kad smo očekivali da će s dolaskom proljeća ta sezonalnost prevladati, da će se brojevi smanjivati, danas imamo jedan trend s kojim sam ja realno zabrinut, rekao je u Dnevniku Nove TV ministar Davor Božinović.

POGLEDAJTE VIDEO: Pavičić Vukičević ukinula odluku o maskama

- Ono što je bitno, na pragu smo turističke sezone, države koje su naša emitivna tržišta gledat će nas i regionalno. Dubrovnik ima najoštrije mjere, ali vjerujem da će za tri, četiri tjedna biti prihvatljiv za strane goste - rekao je šef Nacionalnog stožera.

Na pitanje oko odvojenih protokola na Plitvicama rekao je da je on poslao pismo Uredu predsjednika i Uredu premijera da predlaže da treba ići sukcesivno da se ne bi našlo više od 25 ljudi na jednom mjestu.

- Ured predsjednika je odgovorio da prihvaća naš prijedlog. Tako je bilo i lani, bila je epidemija - rekao je Božinović koji na pitanje je li mu normalna komunikacija premijera i predsjednika kaže da da se na takavu komunikaciju mora reagirati. 

Govoreći o oštrijim mjerama, ako se nastave ovakvi brojevi, rekao je da je važno da su se aktivirali županijski stožeri.

- Svaki dan dolaze neki njihovi prijedlozi. To je dobro jer mi ovu bitku ne možemo dobiti iz Zagreba, ne možemo dobiti samo s odlukama Nacionalnog stožera zato što, između ostalog, nije ni situacija u Hrvatskoj posvuda ista - rekao je.

Na pitanje oko ministra Berooša i radi li dobar posao s obzirom na sve probleme u zdravstvu i treba li možda dati ostavku, Božinović kaže da radi "vrlo požrtvovno svaki dan".

- Ne, naravno da ne treba dati ostavku. On je od prvog dana dio najužeg tima koji se bori s koronom, koji je posvećen problemima u zdravstvu, koji su realno gledajući veoma veliki. Mi bismo već krenuli, pogotovo ministar Beroš, on ima taj reformski nagon, međutim kriza s koronom zapravo vas uvijek vraća - rekao je.

Najčitaniji članci