Obavijesti

News

Komentari 62

Braća dobila 7 mjeseci zatvora jer su brutalno pretukli gaya

Braća dobila 7 mjeseci zatvora jer su brutalno pretukli gaya
3

Braća Šarić 2010. ispred gay kluba istukli Gorana Hadžića. Umjesto da se potučete muški, jedan na jedan, vi ste kukavički iscipelarili žrtvu kao psa, rekao im je sudac

VIDEO

Braću Marka (21) i Miroslava (24) Šarića nepravomoćno su osudili na sedam mjeseci zatvora zbog brutalnog premlaćivanja vojnog invalida i homoseksualca Gorana Hadžića. Braća su ga napala 6. studenog 2010. oko 3 sata po izlasku iz gay kluba "Deanis". Pijani su ga pretukli zbog mržnje prema pripadnicima gay populacije te su tri mjeseca bili u pritvoru, koji im je danas ukinut. 

- Što se točno rojilo u vašim glavama to samo vi znate. Umjesto da se potučete muški i jedan na jedan vi ste kukavički i mučki iscipelarili oštećenog kao psa samo zato jer je gay. To vam je bio jedini motiv - obrazložio je odluku sudac Općinskog kaznenog suda Marijan Bertalanič. 

Braća su još kod istražnog suca rekla da nisu imali motiv ni razlog da pretuku Hadžića niti da ih je isprovocirao, no kasnije su promijenili obranu. Na sudu su rekli kako je Hadžić Marka uhvatio za ruku i rekao mu da mu se sviđa. To je izazvalo u njima nemir, odbojnost i nelagodu. Miroslav je pak rekao da je vidio Hadžića kako leži na njegovom brat dok se okrenuo na ulici. 

- Nakon toga nasrćete na oštećenog i ubijate boga u njemu. Osim toga kukavički ste pobjegli kada ste vidjeli da prilaze prolaznici. Iživljavanjem na njemu doveli ste ga u ponižavajući položaj - nastavio je sudac. 

Marko je do sada samo prekršajno kažnjavan za remećenja reda i mira dok je Miroslav, bivši Dinamovac, uhvaćen u vožnji u vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka.

- Ovakve presude moraju biti generalna prevencija jer smo svjedoci sve veće eskalacije nasilja - zaključio je sudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu