Obavijesti

News

Komentari 164

Braća Ivica (16) i Antonio (14) imaju zajedno nogu broj 108

Braća Ivica (16) i Antonio (14) imaju zajedno nogu broj 108
5

Ivica Zubac nosi cipele broj 55, a njegov brat Antonio 53. Mama Dijana je odmah nakon porođaja naslutila da će biti veliki. Braća iz Čitluka velike su Cibonine nade

VIDEO

Kad se rodio, Antonio je imao šest kilograma i 58 cm, a Ivica 5,5 kilograma i čak 68 cm, kaže Dijana Zubac, majka talentiranih košarkaša Cibone.

Ivica i Antonio Zubac mogli bi biti hrvatski rekorderi po veličini stopala. Mnogim košarkašima noga naraste preko broja 50, ali 16-godišnji Ivica sve ih je potukao. No ni on nije siguran jer brat Antonio još “napreduje”.

- Stopala mi još rastu - kaže 201 cm visoki 14-godišnjak.

Ivica je već visok 212 cm, a stasitost mogu zahvaliti genima. Tata Ivan visok je 201 cm, a mama Dijana 189. Imaju još dvoje djece, veće visine i stopala od vršnjaka. Mario (11) nosi 42-43, a Marijaanđela (12) 39.

Već je u vrtiću nosio broj 39

- Ivica se od djetinjstva isticao, bio je za glavu viši od vršnjaka, zato smo ga u školu poslali sa starijima - kaže tata Ivan, a Dijana se prisjetila kako je Antonio već u vrtiću nosio 39, čak desetak brojeva veće od ostale djece.

Lako je bilo dok su bili djeca, cipele su im kupovali na odjelu za odrasle, no uskoro su prerasli i te veličine.

- Nekad smo im cipele kupovali u Njemačkoj, a sad na internetu. Čak i nisu toliko skupe, ali vjerujte, kad konačno pronađete potreban broj, ne pitate za cijenu - nasmijala se mama.

Cibonine nade

Ivica je u Cibonu došao prije dvije godine, a Antonio mu se pridružio ovog ljeta. Sad im tenisice nabavlja klub, a Ivici će uskoro pomoći i sponzori.

- Dok je zvijezda NBA lige Derrick Rose ovog ljeta bio u Zagrebu, Adidas je ponudio ugovor meni i još dvojici kadetskih reprezentativaca, Žižiću i Benderu. Ja sam potpisao, čekam da potpišu i oni. Dobit ću određeni iznos koji mogu potrošiti na opremu - rekao je Ivica, koji će propustiti veći dio sezone baš zbog loma koščice u stopalu.

Do ozljede je, osim za Cibonine juniore, igrao na posudbi u drugoligašu Zrinjevcu, a Antonio se tek nameće. Ivica zasad u igri najviše koristi prednost u visini i težini nad vršnjacima, ali želio bi postati kao njegov idol Tim Duncan, jedan od najboljih svjetskih košarkaša u proteklih 15-ak godina.

Najveća stopala među košarkašima

Inače, službeno najveća stopala među košarkašima imale su zvijezde NBA lige Shaquille O’Neal i Dikembe Mutombo, koji su nosili 59-60. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najveća stopala u povijesti imao je Amerikanac Matthew McGrory, koji je prije smrti u 33. godini nosio broj 64. Zabilježeno je i da je 272 cm visoki Robert Wadlow, koji je patio od gigantizma, nosio broj 71 iako neki izvori tvrde da je dosegnuo čak broj 75.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...