Obavijesti

News

Komentari 37

Branko Bačić i Rajko Ostojić se žestoko posvađali na televiziji

Branko Bačić i Rajko Ostojić se  žestoko posvađali na televiziji
1

HDZ-ov Branko Bačić i SDP-ov Rajko Ostojić razmijenili su niz teških optužbi u sučeljavanju na N1 Televiziji...

VIDEO

HDZ-ov Branko Bačić i SDP-ov Rajko Ostojić razmijenili su niz teških optužbi u sučeljavanju u rubrici Dvoboj na N1 televiziji

Prvo pitanje bilo je oko zastupljenosti žena na izbornim listama.

Rajko Ostojić rekao je da još ne znaju koliko će žena biti biti prve na listama, ali zna da će imati zip sustav na listama (muško-žensko) i da će biti jedina stranka s odnosom 50:50 žena i muškaraca na listama, a isti princip uvode i u funkcioniranje stranačkih tijela.

Branko Bačić pohvalio se Zdravkom Bušić kao nositeljicom liste u 11. izbornoj jedinici i vodit će računa o zastupljenosti žena na listama. Nastavlja da je HDZ do sada imao žene na najodgovornijim dužnostima u državi pa nabrojao Katicu IvaniševićJadranku KosorMariju Pejčinović BurićKolindu Grabar KitarovićIvanu Maletić, Dubravku Šuicu...

Ubrzo je rasprava krenula u smjeru međusobnih optužbi.

Ostojić je rekao Bačiću da HDZ može na liste staviti bivšu ministricu Gabrijelu Žalac i uhićenu Josipu Rimac na što mu je Bačić odgovorio da SDP planira staviti Željka Saboa, bivšeg vukovarskog gradonačelnika koji je osuđen za pokušaj podmićivanja.

Ostojić je na to uzvratio da može HDZ onda staviti Lovru Kuščevića, ali nije htio reći hoće li Sabo biti na listi.

Bačić je nastavio da su i Ostojić i Željko Jovanović smijenjeni u svojim karijerama. 

"Sad da sam zločest pokazao bih (pokazao novinski naslov) da blagajnica HDZ-a Branka Pavošević kaže da su dokaze uništavali po nalogu Bačića, ali nisam zločest pa neću to reći.

Otvoren sam, a što se tiče moje smjene, možda nas se čuvalo za drugo poluvrijeme, čuvali su mene i Holy za drugo poluvrijeme i novu Vladu", odgovorio je Ostojić. 

Bačić odgovora da je ponosan na sve što je radio kao glavni tajnik HDZ-.a jer je sve radio po zakonu.

"Kada govorimo o prošlosti i čuvanju za prvo ili drugo poluvrijeme, mislim da vam je vaš predsjednik stranke nanio političku štetu kada vas je stavio kao protukandidata Milanu Bandiću pa ste izgubili", rekao je Bačić Ostojiću.

Na pitanje urednice Nataše Božić Šarić oko svijesti dužnosnika da su mito i korupcija nedozvoljeni i ima li te svijesti nakon Fimi medije kaže da je on sve napravio po zakonu. 

"Nikakve novce nisam nosio, dao sam izjavu na okolnost da su određena sredstva bila zatečena u HDZ-u i očitovao sam se kao glavni tajnik i to je bilo sukladno zakonu.

Puno smo puta u HDZ-u rekli da je netko lopov zato što je lopov, a ne zato što je član neke stranke. Nije netko lopov zato što je iz SDP-a nego zato što je lopov", rekao je Bačić i odbacio povezivanje HDZ-a s korupcijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.