Obavijesti

News

Komentari 48

Šuker: Nitko se nije smijao, jer danas nikome nije do smijeha

Šuker: Nitko se nije smijao, jer danas nikome nije do smijeha
6

Međutim, ne mogu se oteti dojmu sa kakvim osmijehom i trčećim korakom se išla potpisivati potpora sindikatima, a to vam se danas razbija o glavu, rekao je Šuker

VIDEO

Zastupnici su u petak raspravljali o izvještaju o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. 

Nadica Jelaš iz SDP-a kritizirala je opoziciju koja je, kaže, s neskrivenim podsmijehom govorila o tome kako se proračun dobro ostvaruje i kako je temeljem toga koalicijska vlada uvjerena kako je u državi jako dobro. 

- Međutim, istina je da je aktualna Vlada itekako svjesna težine gospodarske situacije za koju su 'by the way' najvećim dijelom zaslužni upravo oni koji se sada podsmjehuju i koji omalovažavaju bilo kakav pozitivan pomak - izjavila je Jelaš čija je izjava izazvala bivšeg ministra financija Ivana Šukera koji joj je poručio da se nitko jučer nije smijao jer nikome nije do smijeha danas u Hrvatskoj. 

- Međutim, čovjek se nikako ne može oteti dojmu sa kakvim osmijehom i trčećim korakom se išla potpisivati potpora sindikatima za raspisivanje referenduma, a to vam se danas razbija o glavu - rekao je Šuker i ponovio da misli da danas u Hrvatskoj nakon svih ovih poskupljenja, nakon svega što se događa nikome nije do smijeha. 

- Prema tome nitko se nije smijao - zaključio je Šuker, ali je Jelaš ostala uporna:  Svi jako dobro znamo da ste se podsmjehivali'.

Rasprava o proračunu započela s nikad manje zastupnika u sabornici

Rasprava o državnom proračunu počela je još u četvrtak, kad je u sabornici bilo svega nekoliko zastupnika, a predsjedavao je akademik Željko Reiner. Izvještaj je obrazložio zamjenik ministra Slavka Linića Boris Lalovac, koji se ukratko osvrnuo na prihode i rashode. 

- Prihodi su ostvareni u iznosu od 53 milijarde kuna ili 48, 7 posto godišnjeg plana što je 3,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Izvršenja rashoda iznosila su 58,9 milijardi kuna odnosno 49,5 posto u odnosu na planirana sredstva od 11,8 milijardi kuna - rekao je Lalovac te dodao kako je ukupni manjak državnog proračuna ostvaren u iznosu od 5,8 milijardi kuna, što je 58,8 posto ukupnog planiranog manjka. 

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, manjak je manji za 2,9 milijardi kuna. Srđan Gjurković (HNS) rekao je kako će Klub HNS-a apsolutno podržati izvještaj, jer zadovoljava sve zahtjeve.

Gjurković (HNS): Ova Vlada može i zna izaći iz krize

- Vidimo na koji način i u kojim uvjetima je realiziran ovaj dio proračuna, o njegovom početnom stanju, naslijeđenim odnosima, dugovima, obvezama, koje su politike i programi koji se provode iz ovog proračuna, adekvatnost aktivnosti, mjera i instrumenata koji proizlaze iz ovog proračuna - nabrojao je Gjurković te na kraju zaključio kako ova Vlada može i zna dati odgovor za izlazak iz krize te da nedvojbeno ima velike šanse da to postigne. 

Rađenović (SDP):  Proračun se ostvaruje u skladu s planom

Igor Rađenović (SDP) upozorio je kako ovaj izvještaj ne može kvalitetno i u punom obimu ocijeniti rad ove Vlade s obzirom da se radi tek o prvih nekoliko mjeseci. Istaknuo je kako se proračun ostvaruje u skladu s planiranom dinamikom. 

Šuker: Ovaj državni proračun treba čitati između redaka

Uslijedila je kritika Ivana Šukera (HDZ) . 

- Nikad manje zastupnika i nikad tiša rasprava vladajućih oko izvršenja proračuna. Možda je razlog tome i danas vrlo bučna reakcija na izvršenje proračuna. Neki su zaboravili kako su bili dobri atletičari kad su trčali na potpisivanje referenduma za održavanje nekih radničkih prava, a danas hrvatski učitelji, gledajući ovo izvršenje proračuna, nemaju snage da trče kao što su neki trčali im potpisati potporu prije dvije godine - rekao je Šuker i dodao kako ovaj proračun treba čitati između redaka. 

Vukšić: Atmosfera u Saboru nije mirna, već komorna

Na polupraznu sabornicu osvrnuo se i Laburist Branko Vukšić. 

- Da, pomalo je komorna atmosfera. Nije mirna, komorna je. Situacija je teška, problemi su veliki. Pokušavamo držati glavu nad vodom. To je apel utopljenika - započeo je Vukšić te zaključio kako je zasad premalo pokazatelja da bi se utvrdilo je li Vlada uspješna ili nije.

- Na temelju čega se pokazuje odlučnost Vlade? Režu se prava radnika da bi se došlo do uštede. Uskraćuju se prava bolesnika - rekao je Vukšić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke