News

Komentari 2

Brat Georgea Floyda pozvao je Kongres: Molim, zaustavite bol

Brat Georgea Floyda pozvao je Kongres: Molim, zaustavite bol

Philonise Floyd, brat ubijenog Georgea, pozvao je zastupnike u američkom Kongresu da usvoje reforme koje će zaustaviti policijsku brutalnost kako njegov brat ne bi bio samo "još jedno ime na listi"

Ovdje sam da zatražim od vas da to zaustavite. Zaustavite bol, rekao je Floydov brat (42) ponijet emocijama na saslušanju pred Odborom za pravosuđe Zastupničkog doma, dan nakon što mu je pokopan brat u Houstonu, prenosi BBC.

- George je tražio pomoć i bio je ignoriran. Molim vas, poslušajte poziv koji vam sada upućujem, pozive naše obitelji i pozive koji odjekuju na ulicama cijelog svijeta.

George Floyd (46) umro je u Minneapolisu prije petnaest dana nakon što mu je policijski časnik, bijelac, koljenom protisako vrat skoro devet minuta.

The casket of George Floyd is removed after a public visitation for Floyd

Njegova je smrt izazvala prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti u SAD-u koji su se proširili diljem svijeta. Philonise je rekao da ne želi da njegov brat bude "još jedno ime na listi".

- Ljudi na ulicama govore vam da je dosta. Budite lideri koje ova zemlja i ovaj svijet trebaju - poručio je on zastupnicima.

Odbor za pravosuđe Zastupničkog doma održao je prvo kongresno saslušanje kako bi razmotrio pitanja koja su izazvala građanske nemire - rasizam i policijsku brutalnost.