News

Komentari 36

Brat joj je umro nakon što je primio AstraZenecu: 'Cijepite se, moj brat samo nije imao sreće'

Brat joj je umro nakon što je primio AstraZenecu: 'Cijepite se, moj brat samo nije imao sreće'

Liječnici u bolnici u kojoj je preminuo njen brat kažu kako su gotovo 100 posto sigurni u to da je Neil preminuo od posljedica cjepiva, ali konačan uzrok smrti još uvijek nije utvrđen

Neil Astles prvu dozu AstraZenece primio je 17. ožujka. Preminuo je u bolnici na Uskrs nakon što je 10 dana imao problema s jakim glavoboljama i gubitkom vida. 

Njegova sestra, šefica katedre za farmaciju na Sveučilištu Huddersfield, kaže kako njen brat jednostavno nije imao sreće i kako ne želi obeshrabriti ljude da se nastave cijepiti AstraZenecom.

Astles kaže da kao farmaceut razumije potrebu za preispitivanjem sigurnosti lijekova, ali da su nuspojave cjepiva izrazito rijetke.

Liječnici u bolnici u kojoj je preminuo njen brat kažu kako su gotovo 100 posto sigurni u to da je Neil preminuo od posljedica cjepiva, ali konačan uzrok smrti još uvijek nije utvrđen.

Astles kaže kako ne žali za tim što joj se brat cijepio AstraZenecom.

- Niti jedan lijek nije 100 posto siguran. Svi lijekovi koje uzimamo nose sa sobom i rizike i benefite, rekla je Astles za The Guardian.

Ne želi da ljudi izgube vjeru u cjepivo.

- Bez obzira na to što se dogodilo našoj obitelji, pozivam sve da se odu cijepiti i da prime obje doze AstraZenece. Kao obitelj smo potpuno bijesni, ali zapravo nemamo na što biti ljuti. Moj brat jednostavno samo nije imao sreće - poručila je Astles.

Astles kaže kako vjeruje u cjepivo. Smatra da su koristi od široke procijepljenosti puno veći od potencijalnih nuspojava koje se mogu dobiti od cjepiva.

Najčitaniji članci