Obavijesti

News

Komentari 160

Brat ju je čak 15 puta izudarao sjekirom: Da sam barem umrla!

Brat ju je čak 15 puta izudarao sjekirom: Da sam barem umrla!
3

Gul Meenu obitelj je natjerala da se uda za 60-godišnjaka. Imala je 12. Pobjegla je s dečkom pet godina kasnije. Brat ih je našao, ubio dečka, a nju ostavio da umre

VIDEO

Iako je Pakistanka Gul Meena (17) preživjela brutalan napad sjekirom vlastitog brata žali što nije umrla. Umjesto da je s 12 godina pošalju u školu, njezina obitelj dogovorila je brak sa 60-godišnjakom. Tukao ju je svaki dan. Preklinjala ga je da prestane, ali on je ignorirao suze i mlatio je. 

- Obitelj me tukla ako bi im se žalila. Rekli su mi da je moj život u njegovoj kući - ispričala je Gul za CNN. U studenom prošle godine, nakon pet godina braka, Gul se spakirala i pobjegla iz zemlje s mladim Afganistancem u kojega se zaljubila. 

Mrzila sam svoj život. Morala sam pobjeći. Vjerovala sam u svjetliju budućnost, rekla je Gul...

- Nekoliko puta pokušala sam se otrovati, ali nisam uspjela. Mrzila sam svoj život. Morala sam pobjeći - dodala je. Znala je kako je bijeg opasno rješenje. Znala je da će je suprug i obitelj tražiti, ali nadala se kako se to neće dogoditi.

- Vjerovala sam u svjetliju budućnost - rekla je. Bratu je trebalo samo nekoliko dana da je pronađe. Njezinog dečka zatukao je sjekirom do smrti. Nju je udario 15 puta i ostavio je da umre. Ležala je u lokvi krvi. Dio mozga virio joj je iz slomljene lubanje. Brat je pobjegao obitelji vjerujući da je mrtva. 

Kirurzi iz medicinskog centra Nangarhar  spasili su joj život. Međutim, s obzirom na to da se obitelj odrekla nesretne djevojke ni pakistanske vlasti nisu joj željele pomoći. Liječnici su joj platili lijekove za dva mjeseca, a zatim ju je preuzela udruga Žene za Afganistan i smjestili je u Kabul. 

- Nije mogla jesti i nosila je pelene - ispričala je direktorica Manizha Naderi i dodala kako strahuje što će se dogoditi sa ženama iz 14 skloništa nakon što se međunarodne snage povuku iz zemlje sljedeće godine. 

- Nakon što sam došla u sklonište pokušala sam se ubiti nekoliko puta, ali ne daju mi. Kada se pogledam u ogledalo, stavim ruku na ozlijeđenu stranu lica. Ljudi mi govore da to ne činim... Ali ja se sramim - ispričala je Gul. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192