Obavijesti

News

Komentari 36

"Brata (8) su nam ubili jer su govorili da je homoseksualac"

"Brata (8) su nam ubili jer su govorili da je homoseksualac"
1

LOS ANGELES Sestra preminulog dječaka gledala je kako ga mamin dečko udara više puta šakom u glavu. Kada su vidjeli da nije dobro, pozvali su Hitnu i rekli da je pao pod tušem...

VIDEO

Dječak (8) kojeg su majka i njezin dečko mučili do smrti imao je tragove ozljeda od udarca na nogama i trbuhu, slomljenu lubanju, nedostajala su mu dva zuba, po tijelu je imao opekline, a još tri su mu rebra bila slomljena, kazala je medicinska sestra na suđenju montruoznom paru.

Sestra Alison Segal prošli petak  ispričala je sudu o kobnom trenutku kada su Gabriela Fernandeza (8) dovezli u bolnicu 22. svibnja 2013. godine. U kući njegove majke našli su ga teško ozlijeđenog i u nesvijesti.

- Bilo je otvorenih rana. Deformacija. Tragova na nogama. Na vratu je nedostajala koža. Imao je ozljede od glave do pete - prisjetila se u suzama medicinska sestra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gabriel je preminuo, kasnije je utvrđeno, nakon što su ga majka Pearl Fernandez (31) i njezin dečko Isauro Aguirre (35) osam mjeseci tukli te nanosili teške ozljede u njihovu domu u Los Angelesu.

Rekli su tada da je Gabrijel pao pod tušem, ali znala je da to nije istina. Njegovo je stanje bilo toliko kritično, prisjetila se, da nije znala što smije uopće dotaknuti. 

Gabrielovi brati i sestra: 'Mislili su da je gay pa su tako postupali'

Njegovi brat Ezequiel (16) i sestra Virginia (14) na sudu su prošli tjedan iznijeli šokantno svjedočenje. Kazali su da su ga majka i njezin dečko tako tukli i postupali prema njemu jer su mislili da je homoseksualac. Gasili su cigarete o njegovu kožu, tukli ga palicama, čak na njega pucali.

Gorko su plakali dok su na sudu opisivali što su radili njihovu mlađem bratu. Aguirre je priznao da su mučili dječaka, ali odbacuje optužbe za ubojstvo, jer, tvrdi, smrt nije bila u namjeri.

'U školu su ga slali u odjeći za curice'

Gabrielov brat kazao je kako su ga i zadirkivali te često oblačili u žensku odjeću kada je kretao u školu. On bi mu u torbi ponio zamjensku, te bi ga u školi presvukao.

Kada je majka to doznala, istukla je i njega. Jednom su Gabriela, kaže, tjerali da se prejeda špinatom, a kad je povratio, natjerali su ga da pojede i svoju povraćotinu. Tjerali su ga i da jede hranu za mačke te ono što iza mačke ostane, pričao je Gabrielov brat.

'Te noći mamin dečko ga je udarao šakom u glavu'

Obitelj je bila prijavljivana više puta. Kada bi dolazila socijalna služba, Gabriela bi zaključali u kabinu, koju su oni zvali 'kutijom', te bi ga vezali lisicama, sve kako nitko ne bi saznao za njegov stanje. Čak mu je, Aguirre nekad stavljao čarapu u usta kako bi ga ušutkao.

Uplakana 14-godišnja sestra preminulog dječaka na sudu je ispričala i sve o noći u kojoj je Gabriel umro. Gledala je, kaže, kako ga Aguirre udara više puta šakom u glavu. Kada je pao na pod nakon zadnjeg udarca majka i Aguirre su vijdeli da nije dobro i uspaničili su se. Stavili su ga zatim pod tuš i pljuskali ga ne bi se došao svijesti, ali neuspješno. Nakon toga su nazvali Hitnu. 

Kada su ga vidjeli, liječnici i medicinski tehničari nisu mogli vjerovati da je netko mogao tako izozljeđivati osmogodišnje dijete. Suđenje paru čiji je zločin 2013. potresao Ameriku nastavit će se svjedočenjem majke dječaka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1