Obavijesti

News

Komentari 39

Brazilca (32) uhitili u Zračnoj luci Zagreb: Švercao kokain u bočicama i vrećicama bombona

Brazilca (32) uhitili u Zračnoj luci Zagreb: Švercao kokain u bočicama i vrećicama bombona
3

Početkom mjeseca je u Zračnoj luci Zagreb uhićena i Brazilka (22) koja je pokušala u Hrvatsku prokrijumčariti kilu kokaina. Uhićeni muškarac je, kao i ona, letio iz Sao Paola za Zagreb

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje Brazilca (32) koji je u subotu sletio u Zagreb iz Sao Paola. 

Sumnja se da je muškarac od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, 1000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda u kojima se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama, te dvije vrećice bombona u kojima su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama, javlja PU zagrebačka. 

Mlada Brazilka (22) u Zračnoj luci u Zagrebu pala s kokainom
Mlada Brazilka (22) u Zračnoj luci u Zagrebu pala s kokainom

Avionom je u subotu sletio u Zagreb, kokain je prokrijumčario preko Međunarodnog graničnog prijelaza u Hrvatsku tako da je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu, što je otkriveno nakon provođenja nadzora u zračnoj luci. 

Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Podsjetimo, početkom mjeseca je u Zračnog luci Zagreb uhićena i Brazilka (22) koja je pokušala prokrijumčariti jedan kilogram kokaina. Sumnjiči se da je u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu u kojoj su bile avionske karte za Zagreb, novac i odjevni predmet u koji je bio ušiven kokain.