Brine me što Slavonija i otoci gube svoju mladost i budućnost | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 226

Brine me što Slavonija i otoci gube svoju mladost i budućnost

Brine me što Slavonija i otoci gube svoju mladost i budućnost
3

Nadam se da ćete se jednog dana vratiti s novim iskustvom kojim ćete obogatiti našu domovinu. Želja svih nas je ugledati se na irski model i zaustaviti val iseljavanja, poručila je

VIDEO

Nadam se da ćete se jednog dana vratiti s novim iskustvom kojim ćete obogatiti našu domovinu. Želja svih nas je ugledati se na irski model i zaustaviti val iseljavanja, poručila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović okupljenim članovima hrvatske zajednice u Mansion Houseu u centru Dublina. Naglasila je kako je svoj mandat posvetila mladima da bi im, kako je rekla, njihova zemlja bila dom u kojem će stvarati, usavršavati se, zarađivati, napredovati i podizati djecu.

– Demografsko pitanje stavljam ispred svih drugih pitanja društvenog razvoja. Zabrinuta sam što Slavonija i otoci gube svoju mladost i svoju budućnost. Posljedice Domovinskog rata najviše su stigle na naplatu u slavonskoj ravnici. Posljedice gledamo na peronima slavonskih kolodvora – rekla je predsjednica u govoru. Unatoč sve većem broju Hrvata koji odlaze u inozemstvo Grabar-Kitarović istaknula je u Dublinu kako i dalje čvrsto vjeruje u bolje sutra te da se Hrvatska nalazi na putu promjena.

– Ne krijem tugu zbog suvremenog egzodusa. Svjesna sam da nitko od vas nije laka srca otišao iz domovine. Iseljeništvo je naša briga, naša bol i naše bogatstvo – zaključila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pred 100-njak članova Zajednice hrvatskih katolika u Irskoj.

Ovaj službeni posjet Irskoj predsjednica će iskoristiti i za obilazak Trinity Collegea, najstarijeg irskog sveučilišta osnovanog daleke 1592. Ondje će sutra održati predavanje na temu “Europsko jedinstvo u potrazi za otpornošću: Razmišljanja zemlje koja je ušla 28”. Osim Dublina Grabar-Kitarović obići će i grad Galway u kojem se također nalazi velika zajednica iseljenih Hrvata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 226

VIDEO

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe
PRIVELI IH NA SUD

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i pretrage pokretnih stvari te su kod 72-godišnjeg osumnjičenika pronašli eksplozivna sredstva