Obavijesti

News

Komentari 8

Britanac pozirao s otmičarem: "To je bio najbolji selfie ikada"

Britanac pozirao s otmičarem: "To je bio najbolji selfie ikada"
7

Ben Innes (26) iz Velike Britanije smatrao je da nema što za izgubiti ako otmičara aviona, koji je bio opasan bombom, zamoli za fotografiju. Time je mogao ugroziti sve ostale taoce

VIDEO

Mislio sam, ako je bomba prava i tako nemam što za izgubiti, pa sam riskirao da je bolje pogledam, rekao je Ben Innes (26) iz Velike Britanije. On je bio jedan od taoca kojeg je otmičar Seif Eldin Mustafa držao do kraja talačke krize u zrakoplovu na ciparskom aerodromu Lanarca te je spremno i s osmjehom pozirao uz otmičara za 'fotku' koja se ubrzo proširila društvenim mrežama. 

Podsjetimo, Mustafa je u utorak oteo zrakoplov EgyptAira na letu iz Aleksandrije u Kairo i natjerao pilota da sleti na Cipar gdje živi njegova bivša žena s kojom je htio razgovarati. Pokazao je dobru volju i odmah pustio većinu taoca, a zadržao je Innesa i još troje putnika i četiri člana posade. Otmičar je na sebi imao pojas s bombom za koju se kasnije pokazalo da je lažna. Vlasti su sumnjale da bomba nije prava, ali su i dalje postupale kao da je.

Innes je bio na poslovnom putu, a za britanski tabloid The Sun ispričao je zašto je pozirao s otmičarem.

- Ni sam nisam siguran zašto sam to učinio. Odustao sam od opreza dok sam pokušao ostati dobre volje usred takve nevolje  - rekao je. Jedan od članova posade prevodio je Benov zahtjev Seifu koji je samo slegnuo ramenima i rekao 'ok'. 

- Stao sam pored njega i nasmiješio se dok je stjuardesa slikala. To je sigurno najbolji selfie ikada - smatra Ben.

Nakon što je bolje pogledao napravu kojom je Mustafa bio opasan posumnjao je da nije prava, pa se vratio na svoje mjesto i odlučio planirati svoj idući potez. 

No, njegovim pothvatom nisu svi bili oduševljeni poput njega. Jedan od suputnika i taoca, Andrea Banchetti nije mogao vjerovati što je Ben napravio i pitao ga je je li lud. S njim se slažu i stručnjaci za sigurnost koji kažu da je Innes mogao ugroziti sve ostale. 

Nakon što su sletjeli na Cipar Mustafa je iz zrakoplova pustio žene i djecu, a kasnije i sve ostale osim posade i nekoliko stranaca. Ben kaže da se otmičar nije činio pretjerano nervoznim. 

Na kraju je pustio sve taoce, a pilot se zaključao u kokpit i izašao kroz prozor

- Išli smo prema vratima dok se on odmicao prema kraju aviona. Onda smo potrčali i očekivali da će avion eksplodirati. Kad smo došli na sigurnu udaljenost naglas smo se smijali od olakšanja - ispričao je Ben.

Mustafa se na kraju i sam predao i odbacio pojas. Uhitili su ga, ali njegovi razlozi za otmicu još su nepoznanica. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"