Obavijesti

News

Komentari 49

Britancu je taksist naplatio čak 600 kuna za vožnju od 28 km!

Britancu je taksist naplatio čak 600 kuna za vožnju od 28 km!
1

Britanac , koji je u Zadar došao na Garden festival, taksistu je vožnju od Zračne luke do Petrčana za kilometar platio 21 kunu, dvostruko više od najjeftinijih 10 kuna

VIDEO

Očekivao sam da je Hrvatska jeftinija, ali čini mi se da nije baš tako. Prije dva sata platio sam vjerojatno najskuplji taksi u svijetu. Vozač mi je od Zračne luke Zadar do Petrčana naplatio 600 kuna. Iako sam prvi put u Hrvatskoj, za takvu udaljenost to mi se čini jako skupo, požalio nam se jedan britanski turist koji je iz Leedsa doletio u Zadar samo zbog Garden festivala.

Da je mladić zaista prevaren i gotovo opljačkan, potvrdili su nam zadarski taksisti iz više tvrtki. Njihove tarife na istoj relaciji dugoj 28 kilometara kreću se između 240 i 320 kuna.

- Ima kolega koji jednostavno ne uključe taksimetar ili u startu kažu fiksnu cijenu. Prema taksimetru, vožnja od Zračne luke do hotela Pinija stoji 296 kuna. Žao mi je, ali Britanca je netko dobro nasamario – rekao nam je jedan zadarski taksist koji je želio ostati anoniman. 

U jednom od najvećih taksi prijevoznika u Zadru, Luliću, kažu kako je njihova cijena 320 kuna, a to se može provjeriti i na internetskim stranicama.

U Taxi Denisu, koji je inače najjeftiniji u Zadru, istu relaciju naplaćuju između 240 i 280 kuna, ovisno je li riječ o dnevnoj ili noćnoj vožnji. U udruženju taksista Auto-taxi, koje građani najčešće zovu “starim” taksistima, nisu ništa željeli komentirati. Jedan od taksista s kojim smo razgovarali nije želio reći ni kolika je njihova cijena od aerodroma do Petrčana. U svakom slučaju, mladog Britanca dobro su prevarali. Vožnju su mu masno naplatili. Kilometar ga je stajao čak 21 kunu, što je dvostruko više od najjeftinijih 10 kuna po kilometru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.