News

Komentari 5

Britanski ministar zdravstva poljubio kolegicu: 'Izgubio je moralni autoritet, mora otići!'

Britanski ministar zdravstva poljubio kolegicu: 'Izgubio je moralni autoritet, mora otići!'

Britanski premijer pod sve je većim pritiskom da smijeni ministra zdravstva nakon njegova priznanja da je prekršio smjernice o covidu-19 poljubivši jednu svoju suradnicu zbog čega ga se optužuje da je licemjer

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock (42) bio je u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila i čak pozdravivši ostavku prošle godine uglednog znanstvenika koji je na sličan način prekršio pravila.

Hancock se u petak ispričao nakon što je list The Sun objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojem uredu prošli mjesec, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

- Prihvaćam da sam prekršio smjernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima. Razočarao sam ljude i jako mi je žao - rekao je.

Johnson je u petak rekao da je stvar time riješena.

No vodeći britanski listovi, koji svi pišu o tome na naslovnicama, ocjenjuju da je Hancock izgubio sav moralni autoritet i traže da ode s vlasti.

Slučaj podsjeća na prošlogodišnji incident kada je Johnsonov tadašnji najviši savjetnik, Dominic Cummings, također prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bijes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

Najčitaniji članci