News

Komentari 2

Britanski obavještajci tvrde: Rusi drže istok Bahmuta, a Ukrajinci zapadni dio grada

Britanski obavještajci tvrde: Rusi drže istok Bahmuta, a Ukrajinci zapadni dio grada

Britanci tvrde da Ukrajinci otvaraju vatru iz utvrđenih zgrada te da je borcima Wagnera vrlo teško nastaviti s direktnim napadom na zapadni dio grada.

Istočni dio ukrajinskog grada Bahmuta je sada uglavnom pod kontrolom ruskih plaćenika skupine Wagner, no zapad grada i dalje drži ukrajinska vojska, tvrde britanske obavještajne službe.

Rijeka Bahmutka, koja prolazi samim središtem grada, je sada prva crta bojišnice, objavilo je u subotu britansko ministarstvo obrane na Twitteru pozivajući se na najnovije obavještajne podatke.

Ukrajinske snage su uništile mostove preko rijeke koja teče kroz otvoreno područje širine 200 do 800 metara. Britanci tvrde da Ukrajinci otvaraju vatru iz utvrđenih zgrada te da je borcima Wagnera vrlo teško nastaviti s direktnim napadom na zapadni dio grada.

Britanci, međutim, ukazuju da ukrajinskim snagama i njihovim linijama opskrbe prijeti obruč sa sjevera i juga te bi se Bahmut mogao naći u okruženju ruskih snaga.

Britansko ministarstvo obrane od početka rata objavkjuje dnevna izvješća s bojišta. Moskva optužuje Londom da provodi kampanju dezinformiranja.

Najčitaniji članci