Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
225 komentara

"Brkić je demantirao optužbe, a treba vidjeti što kaže DORH"

Žalosno je da iz državnih institucija i tijela zaduženih za progon takve dezinformacije izlaze van i da hrane hrvatsku javnost, rekao je Milijan Brkić uoči sjednice HDZ-a, a navode iz Nacionala komentirali su i Branko Bačić te Lovro Kuščević

Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
225 komentara

Vrh HDZ-a okupio se u 18 sati u sjedištu stranke u Zagrebu na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, a nakon dvosatnog sastanka Milijan Brkić nije davao izjave, dok je premijer Andrej Plenković rekao kako su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i aferi koja se tiče SMS poruka.

Pogledajte video

 

Premijer je rekao kako je prije sastanka razgovarao s Brkićem, te da mu se čini kako on demantira sve sumnje koje su objavljene danas u Nacionalu i da se radi o temama koje su reciklirane. 

- Želimo da se rasvijetli afera SMS do kraja, koja očito ima puno slojeva. Što se ovoga tiče, danas je bilo priopćenje MUP-a, a trebamo vidjeti i očitovanje DORH-a - rekao je premijer. Kaže kako o situaciji razgovaraju otvoreno, a da ona nije ugodna za Brkića. Naglasio je kako će nastojati da se sve ispita. 

Plenkoviću su smiješne optužbe da se ovdje radi o unutarstranačkim obračunima.

Brkić: Više se pisalo o Titu

- Čuo sam da su danas u jednom opskurnom mediju, tjedniku, objavljeni nekakvi članci. Koliko sam čuo, 21 stranica, toliko nisu pisali ni o drugu Titu, čujem", rekao je Brkić ispred središnjice HDZ-a, uoči sjednice.

Zagreb: Milijan Brkić komentirao optužbe protiv njega PERU RUKE OD BRKIĆA Policija: Sve o pucanju tajnih izvida proslijedili smo DORH-u

- Dakle, to je reciklaža starih tekstova. Koliko čujem, MUP je dao priopćenje. Pogledajte to priopćenje i vidite što je DORH napravio po tom pitanju; da li je taj proces dovučen dokraja, pa ćete onda sami moći donijeti zaključke - dodao je Brkić.

Govoreći uoči početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a, Brkić je nadalje istaknuo kako mu je "također drago da su se mediji napokon počeli baviti otkrivanjem takozvanih informacija".

"Žalosno je da iz državnih institucija, iz tijela koja su zadužena za progon i za istraživanje, takve dezinformacije izlaze vani i na taj način hrane Hrvatsku javnost", rekao je.

Na upit da komentira zahtjev za osnivanjem istražnog povjerenstva u Saboru rekao je: 

"Maras se u to jako razumije".

Da je tako, to bi bila katastrofa

- Čudno. Čim je krenula Afera SMS, sve ide jedno za drugim - rekao je Branko Bačić uoči sjednice HDZ-a, a na upit zna li tko to radi, kaže da ne te da bi i njega to interesiralo. Kaže kako to nema veze s previranjima u stranci.
- Nema rata u HDZ-u - dodao je za Dnevnik.hr.

Ministar Lovro Kuščević rekao je kako bi to doista bila katastrofa da je sve tako, ali da se ne može nekome suditi na temelju navoda iz Nacionala. 

Osijek: Stručna konferencija za HDZ-ove župane, gradonačelnike i načelnike ODAVAO INFORMACIJE O ISTRAGAMA? Premijer o aferi s Brkićem: Kad se vratim razgovarat ću s njim

Premijer Andrej Plenković rekao je prije povratka iz Švicarske kako je kratko vidio taj članak i da se nije stigao detaljno informirati te da mu je teško tada bilo komentirati. 

- Važno mi je da se mi kao stranka i Vlada bavimo najbitnijim temama za Hrvatsku, gospodarstvo, brojnih naslijeđenih pitanja, to je ono što je meni prioritet - rekao je i najavio da će razgovarati večeras s Brkićem i da nije na njemu da spekulira.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message