Policija: Sve o pucanju tajnih izvida proslijedili smo DORH-u | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 66

Policija: Sve o pucanju tajnih izvida proslijedili smo DORH-u

Policija: Sve o pucanju tajnih izvida proslijedili smo DORH-u
1

MUP nam je odgovorio da su proslijedili još u lipnju informaciju DORH-u iako je izvještaj koji tereti Milijana Brkića sastavljen krajem srpnja 2011. godine. Iz DORH-a još nema odgovora što je bilo sa slučajem

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova pere ruke od toga da su prije sedam godina eventualno stopirali istragu protiv Milijana Brkića, tadašnjeg zamjenika Glavnog ravnatelja policije.

Nacional je objavio dokument od 25. srpnja 2011. godine u kojem načelnik riječkog PNUSKOK-a piše načelniku kriminalističke policije da su otkrili kako je upravo Milijan Brkić davao informacije koje su kompromitirale tajne izvide u slučaju elitne prostitucije. To je bilo potpuno nepoznato u tom slučaju koji je protresao hrvatsku javnost prije sedam godina.

Pitali smo zato MUP što je poduzeto za taj dopis, je li provedena neka daljnja istraga, a ako su informacije točne, zašto Brkić nije sankcioniran.

- Izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo - odgovoreno nam je iz službe za odnose s javnošću MUP-a.

Zamolili smo ih i za dodatno pojašnjenje ovog odgovora s obzirom da kažu da su o svemu izvijestili državno odvjetništvo u lipnju, a dopis koji tereti Brkića je poslan krajem srpnja. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Također smo pitali i DORH jesu li zaprimili prijavu i što je po njoj učinjeno, ali zasad nema odgovora.

MUP je poslao i dodatno obrazloženje koje nije vezano za samog Brkića i nije bilo predmet pitanja.

- U odnosu na članak objavljen u današnjem broju tjednika izvješćujemo kako se radi o kaznenom djelu prostitucije, odnosno o predmetu koji je pred nadležnim sudom u Zagrebu pravomoćno okončan. Tijekom prethodnog i kaznenog postupka u tom predmetu, pred policijom, ali i pred nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnim sudom, provjereni su svi navodi te ispitane sve osobe prema kojima je kriminalističko istraživanje bilo usmjereno. Kao što je i poznato, navedene su osobe za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja - poručili su iz MUP-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 66

VIDEO

Putovali smo vlakom iz Osijeka za Split. Vožnja je trajala 14 sati: 'Stranci su oduševljeni...'
SEZONSKA VOŽNJA

Putovali smo vlakom iz Osijeka za Split. Vožnja je trajala 14 sati: 'Stranci su oduševljeni...'

Plus+ Krenuli smo u 19.48 sati • Stigli smo 14 sati kasnije • U vlaku se izmjenjuju čak i strasti • Njime se najviše voze mladi stranci

Veliki požar na Pelješcu! Brojni vatrogasci na terenu, gase tri kanadera: 'Vjetar nam otežava'
IZ MINUTE U MINUTU

Veliki požar na Pelješcu! Brojni vatrogasci na terenu, gase tri kanadera: 'Vjetar nam otežava'

Svi vatrogasci s Pelješca su na terenu, a pripremam i dodatne snage. Dva kanadera su već stigla, podigao sam sad i treći, rekao nam je dubrovački županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.
Daruvar oplakuje žrtve. Danas je sprovod njegovatelju Damiru.  I dalje cure jezivi detalji pokolja
HRVATSKA TUGUJE

Daruvar oplakuje žrtve. Danas je sprovod njegovatelju Damiru. I dalje cure jezivi detalji pokolja

Krešimir Pahoki dobio je mjesec dana istražnog zatvora. Tereti ga se za 11 kaznenih djela. Njegov suludi krvavi pohod na Dom u Daruvaru odnio je šest života...