Obavijesti

News

Komentari 235

Brnabić o izjavi Jandrokovića: 'A što vi vidite u ogledalu? Čovjeka koji brani i slavi ubojice djece?'

Brnabić o izjavi Jandrokovića: 'A što vi vidite  u ogledalu? Čovjeka koji brani i slavi ubojice djece?'

Jandroković je ranije danas rekao da Hrvatska odbacuje optužnicu za Petrovačku cestu koju je Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije pokrenulo protiv četvorice hrvatskih časnika

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je kako hrvatsko rukovodstvo 'sada i službeno prijeti' da će blokirati europski put Srbije. Napisala je to na svojem Twitter profilu nakon izjave predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića da će Zagreb koristiti pregovore Srbije za pristupanje EU kako bi poslao poruku da neće tolerirati stvari poput optužnice za Petrovačku cestu.

 

- Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ako tražite pravdu za ubojstvo srpske djece, jer četvero je tamo pobijeno, starosti od šest do 13 godina, da zbog toga ne možete biti dio EU. To je vladavina prava? To su europske vrijednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno - napisala je Brnabić.

Pilot je za potvrđenu optužnicu saznao iz medija: 'Sada se čeka što će Hrvatska napraviti...'
Pilot je za potvrđenu optužnicu saznao iz medija: 'Sada se čeka što će Hrvatska napraviti...'

Komentirajući Jandrokovićev poziv svima u Srbiji da se 'pogledaju u ogledalo', kazala da se Srbija pogledala u ogledalo i shvatila da mora tražiti pravdu za pobijenu djecu, djevojke i starce na Petrovačkoj cesti u kolovozu 1995. godine.

- A što Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čovjeka koji brani i slavi ubojice djece, djevojaka i staraca? Vaši ‘heroji’ pobili su nenaoružane ljude, u bijegu, iz zraka - navela je premijerka.

Vučić o optužnici protiv pilota: 'Nadam se da će zločinici biti kažnjeni, oni su ubijali djecu'
Vučić o optužnici protiv pilota: 'Nadam se da će zločinici biti kažnjeni, oni su ubijali djecu'

Dodala je da se Srbija okrenula budućnosti te pozvala Jandrokovića da učini isto.

Jandroković je ranije danas rekao da Hrvatska odbacuje optužnicu za Petrovačku cestu koju je Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije pokrenulo protiv četvorice hrvatskih časnika, uz ocjenu da je 'političke prirode'.

- Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite- poručio je predsjednik Sabora.

Stoltenberg nakon sastanka s Vučićem: Pozivam na mir...
Stoltenberg nakon sastanka s Vučićem: Pozivam na mir...

Istaknuo je da će Hrvatska koristiti pregovore oko pristupanja Srbije u EU.

- Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerirati. Ako žele prema Europskoj uniji, moraju se europski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu- rekao je Jandroković.