Obavijesti

News

Komentari 0

Brnjac otvorila školsku dvoranu kod Duge Rese: Cilj je omogućiti djeci da se bave sportom

Brnjac otvorila školsku dvoranu kod Duge Rese: Cilj je omogućiti djeci da se bave sportom

Od 2019. godine kada je pokrenut ovaj program sa 170 projekata vrijednih 80 milijuna kuna, u ovoj godini ih je ostvareno čak u vrijednosti 30 milijuna kuna, rekla je ministrica turizma i sporta

VIDEO

Jedan od strateških ciljeva Vlade RH je upravo ulaganje u sportsku infrastrukturu. Od 2019. godine kada je pokrenut ovaj program sa 170 projekata vrijednih 80 milijuna kuna, u ovoj godini ih je ostvareno čak u vrijednosti 30 milijuna kuna. Dakle, značajno su povećana sredstva. Ono što nam je cilj je svakako omogućiti da se sportom mogu baviti djeca i mlada kao i svi naši građani. Upravo zato ćemo nastaviti ulagati u ovakve sportske objekte, sportsku infrastrukturu - kazala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na otvorenju novoizgrađene školske sportske dvorane Područne škole Jarče Polje kod Duge Rese u kojoj je s učenicima zaigrala košarku i zajednički ubacili prvi koš.

Dio je to programa kojeg ministarstvo provodi u suradnji sa županijama i općinama te one zajednički sufinanciraju izgradnju, građevinske zahvate i opremanja sportskih građevina.

U ovoj godini projektom je obuhvaćeno 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kuna.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin je istaknula da je otvorenje ovakve sportske dvorane na samom početku školske godine rezultat njihova opredjeljenja da na području cijele županije, posebno u ruralnim područjima ostvare sve preduvjete za jednaki i ravnomjerni razvoj, odrastanje djece, ali rad i život mladih obitelji.

– Da bi u tome uspjeli potrebno je ulagati u zdravstvo, ali i obrazovanje. To su dječji vrtići, škole, rad u jednoj smjeni, ali i sportske dvorane kojih nedostaje na području naše županije. Ovo je druga nizu, nakon općine Kamanje, evo otvaramo ovdje u Jarčem Polju u općini Netretić, a ispred nas je još nekoliko, u Bosiljevu, Bariloviću, Cetingradu, Lasinji i Generalski Stol, te gradovima Ozlju i Dugoj Resi. U time nas prati nacionalna razina, tri ministarstva, te vjerujem da ćemo u suradnji s njima kao i sa lokalnom razinom ostvariti ove projekte. To sve je ulaganje u mlade obitelji, djecu, a ona su budućnost. - kazala je županica.

Ravnatelj škole Miodrag Popović je istaknuo da u područnoj školi Jarče Polje imaju 60 učenika, u matičnoj školi u Netretiću 59 učenika koji će također koristiti ovu dvoranu, a biti će dostupna i svim ostalim sportskim klubovima.

Ukupna cijena dvorane je oko 8 milijuna kuna, županija kao nositelj projekta sufinancirala ju je sa 60 posto iznosa, a općina sa posto uz potporu i pomoć triju ministarstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u