Obavijesti

News

Komentari 11

Brod Ane ponuđen na prodaju, ali nitko ga nije želio kupiti

Brod Ane ponuđen na prodaju, ali nitko ga nije želio kupiti
4

Vrijednost broda Ane procijenjena je na 6.284.000 kuna, a potencijalni vlasnik mogao je taj brod dobiti za upola cijene od procjene sudskog vještaka

VIDEO

Godinu i pol dana brod Ane koji je na prisilnom vezu u Sjevernoj luci u Splitu, u utorak je na Trgovačkom sudu prvi je put ponuđen na prodaju, no,  nije bilo zainteresiranih kupaca. Vrijednost broda procijenjena je na 6.284.000 kuna, a potencijalni vlasnik mogao je taj brod dobiti za upola cijene od procjene sudskog vještaka. Osim, "Ane"  na dražbi na Trgovačkom sudu u Splitu kupca su u ponedjeljak našli  "Sveti Duje" i "Marul" posrnule Splitske plovidbe koji će uskoro dobiti istog vlasnika tvrtku Molior Peroj iz Zagreba.

Brod Ane na kojem još boravi jedan mornar, Savo Škoro, nije našao kupca, vjerojatno jer se na njemu nalazi teret željeza otkad je blokiran. Za Sv. Duju brod ponuđena je polovica od procijenjene vrijednosti u iznosu od 175.000 eura plus jednu kunu, te za Marul 150.000 eura. Sva tri broda su u Splitu pod zabranom isplovljavanja zbog duga pomorcima i dobavljačima – kazao je Nenad Melvan,  iz Sindikata pomoraca Hrvatske koji zastupaju  posade triju brodova.

“Sveti Duje” izgrađen je 1982. godine, a već tri mjeseca vezan je u vranjičkom dijelu Sjeverne luke gdje ga čuva nekoliko članova posade. Od novca naplatit će svoja zaostala primanja 26 pomoraca koji potražuju 983.206 kuna, a potom je na redu za naplatu Lučka uprava Split. 

Brod “Marul”, star 31 godinu, čija je vrijednost procijenjena na 2,84 milijuna kuna, blokiran je zbog nevažećih plovidbenih isprava na mrtvom vezu kod tvornice cementa u Kaštel Sućurcu.

Prodaju “Marula” tražilo je, pak, 19 članova posade koji potražuju na ime neisplaćenih plaća oko 612.000 kuna. Ostatak novca od prodaje trebao bi pripasti hipotekarnim vjerovnicima - Croatia osiguranju i španjolskom “Holcim Tradingu“, koji potražuju 280.000 dolara i 1,2 milijuna eura. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca