Obavijesti

News

Komentari 154

Brutalno silovanje u Podstrani: Svjedočio je kirurg Tomasović

Brutalno silovanje u Podstrani: Svjedočio je kirurg Tomasović
1

Na Županijskom sudu u Splitu sudi se R. Š. (20) za silovanje i pokušaj ubojstva vršnjakinje krajem 2012. Zadobila teške i po život opasne ozljede probavnog trakta

VIDEO

U srijedu se na Županijskom sudu u Splitu nastavilo suđenje studentu R. Š. (20), koji je optužen za silovanje i pokušaj ubojstva vršnjakinje u privatnoj kući u Podstrani krajem 2012. godine. Svjedočio je doktor Hrvoje Tomasović, kirurg iz KB Split koji je djevojku operirao i spasio joj život, piše Slobodna Dalmacija.

Djevojka je zadobila teške i po život opasne ozljede probavnog trakta nakon što je s mladićem neko vrijeme bila sama u prostoriji.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu temelji se na prvom sudskom medicinskom vještačenju u kojem je procijenjeno kako nije moguće da su ozlijede nanesene rukom već je moralo biti upotrebljeno neko sredstvo. Zato je R. Š., osim za kazneno djelo silovanja, optužen i za pokušaj ubojstva. 

On tvrdi da nije kriv, a ona se ničega ne sjeća

Optuženi je od početka postupka ostao pri izjavi da nije kriv i kako se radilo o dobrovoljnom odnosu. Također je negirao da je upotrebljavao ikakvo sredstvo. Djevojka se ne sjeća što se dogodilo tog dana. Nakon operacije su je u bolnici saslušali policajci, a kasnije je dala i iskaz na državnom odvjetništvu, ali joj se sjećanje nije vratilo.

Dr. Tomasović: Nemoguće da su te ozljede nastale rukom

U kući se tog poslijepodneva zabavljala grupa mladih koji su odmah pozvali Hitnu pomoć kada su po povratku u prostoriju gdje su R.Š. i djevojka bili sami zatekli nju u besvjesnom stanju u lokvi krvi. U bolnici je odmah operirana, a dežuran je bio dr. Tomasović koji je za strašne ozljede odmah kazao kako nije moguće da su nastale rukom

Djevojci pokušavaju rekonstruirati dio oštećenih organa

Oporavak za ozlijeđenu studenticu nije gotov jer je nedavno ponovno podvrgnuta operativnom zahvatu kako bi pokušali rekonstruirati dio oštećenih organa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.