Obavijesti

News

Komentari 14

Brzo se snašle: Imao je srčani udar, one su mu spasile život

Brzo se snašle: Imao je srčani udar, one su mu spasile život
2

Leon je imao infarkt. Jedva se nekako dovukao do poslovnice Lutrije u Dugom Selu. Zaposlenice su ga polegle na pod, upalile klimu i zvale Hitnu pomoć

VIDEO

Leon je imao infarkt. Jedva se nekako dovukao do poslovnice Lutrije u Dugom Selu. Zaposlenice su ga polegle na pod, upalile klimu i zvale Hitnu pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Baš mi jako nije dobro, imam strahovitu bol u prsima i mislim da ću se srušiti, ali dajte mi onaj jedan eurojackpot, bilo je sve što je Leon Knežević uspio izustiti Matei Panić (32) na prodajnome mjestu Hrvatske lutrije u Dugom Selu lani 28. lipnja, samo tri dana prije svog 51. rođendana. U tom trenutku nije ni znao da ima težak srčani udar, no cijelo vrijeme bio je svjestan da su mu Matea i Ljiljana Borac brzim pružanjem prve pomoći i pozivanjem Hitne pomoći spasile život. Zbog svoje nesebičnosti i hrabrosti ove mlade žene dobile su nagradu Ponos Hrvatske.

- Vidjela sam čovjeka kako stoji na vratima. Kolegicu je pitao može li nazvati Hitnu pomoć te htio ići sjesti na klupice preko puta. Zamolile smo ga da uđe. Pitao je može li leći i spustile smo ga na pod. Polegli smo ga onako, po školski, stavili ruku iznad glave i okrenuli na bok. Usta su mu bila plava i zaista nije izgledao dobro. Sjetila sam se da imam vestu, otrčala po nju i stavila mu pod glavu. Istrčala sam, kod gospođe s kioska nazvala direktno Hitnu pomoć Dugog Sela kako bi što prije došli i zamolila ljude da loto i eurojackpot uplate na našem drugom prodajnome mjestu ili pričekaju da se situacija ne riješi - prisjeća se Ljiljana.

Za to vrijeme Matea je bila uz Leona, pričala mu i uvjeravala ga da će sve biti dobro i da će Hitna jako brzo doći. Istodobno je provjeravala diše li. Hitna ga je preuzela, a liječnici u KB-u Dubrava su ga uspjeli spasiti.

- Prvo sam od njega dobila poruku, potom me nazvao. Fenomenalan je osjećaj kad znate da je netko koga ste vidjeli u tom teškom stanju živ, zdrav, da piše i hoda, da je s nama. To je divno, neopisivo - iskreno kaže Matea.

- Predivan osjećaj je spasiti neki život. Često se s Leonom čujemo i nalazimo, svaki put je podsjetnik da je jedan ljudski život ovdje s nama, da se nije htio predati i da mu mi nismo dale da se preda – rekle su.

Spašeni Leon je zahvalio ženama     

Nakon što se oporavio od ugradnje stenta, Leon je posjetio svoje spasiteljice. Darivao im je cvijeće, bombonijere, plastificirane zahvale i male plišane lavove.

- Hvala vam, beskrajno vam hvala iz srca koje ste spasili - ponavljao je Leon bez prestanka.     

Reportažu o Matei i Liljani gledajte u ponedjeljak u emisiji “Hrvatska uživo” na HTV 1 i na ponoshrvatske.hr   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.