News

Komentari 21

Bujas želi da Vlada od 1. veljače počne otvarati kafiće i restorane

Bujas želi da Vlada od 1. veljače počne otvarati kafiće i restorane

- Tražimo da se od 1. veljače krene s postepenim otvaranjem ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara i sportskih događanja. Naravno, poštujući sve propisane epidemiološke mjere - kaže Bujas

Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika kazao je kako od Vlade traže da se od 1. veljače krene s otvaranjem kafića, restorana i teretana.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pojasnio je zašto: 

- Ono što predlažemo, to jest zahtijevamo od Vlade, odnosno Stožera, ako se nastavi s ovakvim pozitivnim trendovima, dakle, sa smanjivanjem broja zaraženih, hospitaliziranih i umrlih, jest da se od prvog dana veljače krene s postepenim otvaranjem ugostiteljskih objekata, teretana, fitness centara i sportskih događanja za djecu i ostale. Naravno, poštujući sve propisane epidemiološke mjere o održavanju razmaka i potrebnoj dezinfekciji - kazao je Bujas.

Smatraju da je dobar dio građana već prebolio koronu i da bi zato poduzetnicima trebalo pružiti priliku za poslovanje. 

- Jasno nam je i kako s otvaranjem na poslovnom planu neće sve proći bajno, dapače. Treba proći neko vrijeme da se posao pokrene, a to je posebno važno kada je priprema sezone u pitanju. Treba vremena da se biznis zakotrlja, zato nam je poslovanje u veljači jako važno - objašnjava Bujas dodajući kako je već bilo otkaza u ovoj branši, ali i da će ih biti još. 

Dodaje i da je vrijeme za smanjeni PDV od 13 posto svima u turističkom sektoru te se nadaju da broj nezaposlenih neće prijeći 200.000.

Najčitaniji članci