Obavijesti

News

Komentari 81

HNS: HDZ pljačka građane, a druge optužuje za svoja djela

HNS: HDZ pljačka građane, a druge optužuje za svoja djela
3

Ministar unutarnjih poslova najavio je da će u suradnji s DORH-om istražiti Radimira Čačića (HNS) zbog privatizacije Zelene Punte. Iz HNS-a su burno reagirali

VIDEO

U Saboru je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio da će se čelnik HNS-a Radimir Čačić naći pod istragom zbog privatizacije kompleksa Zelena Punta u Kukljici na Ugljanu.

- U suradnji s DORH-om počet ćemo provoditi kriminalistička istraživanja - rekao je Karamarko. Naime, taj odgovor zanimao je Andriju Hebranga (HDZ) koji je u sabornici podsjetio da je Čačić 2002. kupio naselje Zelena Punta u Kukljici. Ustvrdio je i da je to naselje u proteklih devet godina zapustio.

- Otpustio je 220 zaposlenika, a naselje pretovrio u hrđu i trulež. On se sada pravda da općinske vlasti nisu donijele prostorne planove. HDZ 2007. godine preuzima vlast u općini i mi smo odmah išli na razgovor s načelnicom spremni da je kritiziramo jer nema prostornih planova. Ona nam je rekla da je u roku tri mjeseca od kada je preuzela vlast, donijela prostorne planove - rekao je Hebrang. Podsjetio je da prema Ustavu pretvorbeni i privatizacijski kriminal ne zastarijeva.

'HDZ optužuje druge za ono što su sami stvorili'

Iz HNS-a su prioćenjem rekli da je vrijeme da HDZ, koji se pokazao kao 'leglo kriminala i korupcije', prestane optuživati druge 'za ono što su sami stvorili'.

- HDZ je još kroz pretvorbu i privatizaciju započeo pljačku hrvatskih građana koja se nastavlja i do današnjih dana, što zorno pokazuju pravomoćne presude onima kojima su procesi završili i puni zatvori pritvorenih HDZ-ovih „uglednika“ kojima procesi još nisu završili, a sumnjiči ih se za krađe vlastitog naroda u višestrukim milijunskim iznosima, stoji u priopćenju u kojem se stranka osvrće na bivšeg HDZ-ovog premijera Ivu Sanadera, bjegunca od pravde, 'kojeg su svi kao božanstvo veličali, na čelu sa sadašnjom premijerkom'. 

- Bacanje prljavštine po drugim ljudima, koji k tome od svoje odgovornosti nikada nisu i neće bježati, jedino je što HDZ radi, umjesto da vodi zemlju iz krize u koju ju je sam i doveo. Naravno, to ni ne čudi s obzirom da HDZ jedino prljavštine i ima na bacanje, zaključili su HNS-ovci.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa