Obavijesti

News

Komentari 242

Rusija objavila nove granice, SAD Ukrajini šalje još 625 mil. dolara vojne pomoći

Rusija objavila nove granice, SAD Ukrajini šalje još 625 mil. dolara vojne pomoći

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov poručio je da Rusija pozorno prati situaciju oko kandidature Ukrajine za ulazak u NATO savez

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:30

IAEA: 'Šef Zaporižje neće se vratiti na svoje radno mjesto'

Šef nuklearne elektrane Zaporižja (ZNPP) pod ruskom okupacijom koji je pritvoren tijekom vikenda u onome što je Ukrajina nazvala ruskim činom terora neće se vratiti na svoje radno mjesto, objavila je u utorak UN-ova nadzorna agencija za nuklearnu energiju IAEA.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21:30

Biden: 'SAD će Ukrajini dati još 625 mil. dolara vojne pomoći'

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u utorak ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Washington dati Kijevu 625 milijuna dolara nove sigurnosne pomoći, uključujući topničke raketne sustave visoke mobilnosti (HIMARS), priopćila je Bijela kuća.

Bidenu se u razgovoru sa Zelenskim pridružila potpredsjednica Kamala Harris, stoji u priopćenju Bijele kuće.

Prvi je to američki paket vojne pomoći od ruskog proglašenja aneksije dodatnog ukrajinskog teritorija.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

20:00

Rusija objavila nove granice

Na plenarnoj sjednici u utorak Rusko Vijeće federacije jednoglasno je odobrilo četiri federalna ustavna zakona o prijemu takozvanih Narodnih republika Donjeck i Lugansk, kao i regija Zaporižja i Herson u Rusiju.

Prema zakonima Rusija svojim teritorijem smatra dio koji je kontrolirala u Hersonu i Zaporižji na dan aneksije, a Luhansk i Donjeck u punom teritoriju, premda cijeli teritorij tih regija nije pod ruskom kontrolom.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

19:30

Grlić Radman: 'EU mora ustrajati u sankcijama Rusiji i podršci spram Ukrajine'

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je u utorak na Varšavskom sigurnosnom forumu kako EU treba ustrajati u sankcijama Rusiji i podršci Ukrajini, priopćio je MVEP.

- Moramo biti ustrajni u sankcijama i nastaviti podupirati i pomagati Ukrajini - kazao je Grlić Radman na panelu s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock, češkim ministrom vanjskih poslova Janom Lipavskim i poljskim ministrom za Europu Konradom Szymanskim.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

18:00

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je jutros s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Poziv dolazi u trenutku kada se SAD priprema objaviti još jedan paket pomoći od 625 milijuna dolara Ukrajini, koji uključuje još četiri raketna sustava, poznata kao High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), kao i dodatne haubice i streljivo, kao što je CNN ranije izvijestio.

Komentari 242