Obavijesti

Promo sadržaj

Čakovec: IT konferencija Čips okuplja reformirane stručnjake

Čakovec: IT konferencija Čips okuplja reformirane stručnjake
2

Čips it konferencija fokusirat će se na primjenu domaćeg znanja na lokalnoj razini

Grad Čakovec 4. svibnja organizira prva Čakovečka IT predavanja i susrete (ČIPS), konferenciju koja okuplja renomirane IT stručnjake i mlade inovatore s ciljem promoviranja i međusektorskog povezivanja domaćih tvrtki. ČIPS će se fokusirati na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu te ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta i nužnim promjenama obrazovnog sustava.

„Željeli smo mladoj, obrazovanoj i ambicioznoj generaciji pokazati da su IT znanja važna i da je uspjeh dostižan. Osim toga, u ovoj se poduzetničkoj i znanstvenoj grani kriju veće mogućnosti, ali i veće plaće, što nije zanemariva stavka u planiranju buduće karijere. Stoga smo pozvali najbolje ljude iz sektora i one koje su već počeli koristiti IT rješenja u poslu da svojim primjerom pokažu što je važno i kakvi se rezultati postižu kad se otvorimo promjenama i novim znanjima. ČIPS je nastao iz želje da se naš kraj još više razvije u tom smjeru i sigurni smo da će posjetitelje zaintrigirati raznolike teme predavanja.“ – izjavio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

S obzirom na to da je budućnost u neraskidivoj povezanosti tehnologije sa „stvarnim životom“, ČIPS je kao nit vodilju konferencije osmislio spoj omiljene grickalice i računalnih čipova, a ta analogija prožima čitav program. Tako organizatori pozivaju sve zainteresirane da zagrizu u nova znanja na nekom od interesantnih panela i da zagrabe punu šaku ideja iz razgovora s onima koji su se već odvažili za moderno poslovanje.

Prvo će se grickati uz predstavnike gradova budućnosti, Čakovec, Ludbreg i Rijeku, a kako se mogu transformirati pojasnit će stručnjaci iz inovativnog ICT brenda Setcor. Apetit za napredovanjem pobudit će vam Nanobitovo predavanje, dok će se poslijepodnevna panel rasprava baviti IT-om u turizmu. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje prezentirat će svoje projekte i model rada, a potom će predstavnici lokalnog Media-Softa predstaviti globalne uspjehe. Očekuju se još neka važna imena hrvatske IT scene, jedan od kojih je Nenad Bakić, koji će za kraj govoriti o obrazovanju kakvo naša djeca zaslužuju. Konferenciju će moderirati Mia Biberović i Saša Cvetojević, koji će se pobrinuti da vam ne promakne nijedna mrvica bitnog sadržaja.

ČIPS je prva čakovečka IT konferencija. Održava se 4. svibnja 2017. u Centru za kulturu Čakovec. Konferenciji će prisustvovati najvažnija imena iz hrvatskog IT sektora. Grad Čakovec, kao organizator, ČIPS-om želi potaknuti razvoj kontinentalne Hrvatske i otvoriti nove mogućnosti za investicije i obrazovanje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh
PROMO

Od sada u Pan-pek po najfiniji sourdough kruh

U Pan-peku vas čekaju sourdough klasik, sourdough korica ili sourdough tamni kruh – novi kruhovi od kiselog tijesta u čijem ćete okusu, kvaliteti, karakterističnoj rupičastoj strukturi i svježini uživati sa svakim zalogajem - probajte već danas!

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.
Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!