Obavijesti

News

Candidate experience: Mjerenje zadovoljstva kandidata

Candidate experience: Mjerenje zadovoljstva kandidata
1

Pevec je kompanija koja voli mjeriti uspješnost svojih aktivnosti, a na to smo posebno usmjereni i u Sektoru ljudskih potencijala

Jedna od aktivnosti koju mjerimo je i naš selekcijski postupak odnosno naša uspješnost u provođenju istog. A o tome najbolje mogu prosuditi upravo naši kandidati  - oni koje smo zaposlili, ali i oni koje smo morali odbiti. 

Iz tog smo razloga već prije više od godinu dana pokrenuli anketu kojom mjerimo zadovoljstvo kandidata našim selekcijskim postupkom i koju redovito šaljemo svim kandidatima koji su bili pozvani barem na jedan razgovor.

Želimo na taj način prikupiti kvalitetne i objektivne povratne informacije o kvaliteti našeg selekcijskog postupka te dobiti povratnu informaciju o tome kako možemo biti još bolji. Na ovaj način istovremeno jačamo i imidž poslodavca.  

Anketa zadovoljstva kandidata selekcijskim postupkom važna je iz razloga kako bismo stvorili jasnu sliku o tome kako kandidati percipiraju i reagiraju na proces zapošljavanja, intervjuiranja i uključivanja poslodavaca. Naime, manje je vjerojatno da će se kandidat koji je imao loše iskustvo tijekom intervjua ponovno prijaviti u budućnosti, prihvatiti ponudu za posao i kupiti proizvode ili usluge dotične kompanije. Isto tako, vjerojatno bi to loše iskustvo proširio i u svom bližem krugu prijatelja i poznanika ta na taj način negativno utjecao na imidž poslodavca. Istovremeno, važno nam je čuti i o pozitivnim iskustvima kandidata koji su prošli selekciju jer na taj način možemo procijeniti idemo li u pravom smjeru. 

Ova je aktivnost u skladu s našom vizijom u Sektoru ljudskih potencijala da budemo na listi želja svakog posloprimca, a koja se naslanja na viziju Peveca da budemo dio svakog doma.

Na taj način podržavamo i misiju Peveca da odgovornim radom i brigom za ljude stvaramo ugodno iskustvo kupovine za naše kupce. Kandidati za posao su na neki način kupci Sektora ljudskih potencijala, ali i potencijalni ili postojeći kupci naših proizvoda. Kako kroz ovu aktivnost jačamo i imidž poslodavca direktno utječemo i na jedan od naših strateških ciljeva, a to je biti među top poslodavcima u Hrvatskoj.

Glavni ciljevi ankete su:

  • Prikupljanje povratnih informacija kandidata kako bismo dobili jasnu sliku o tome što se u procesu zapošljavanja može poboljšati
  • Mjerenje uspješnosti LJP u provođenju selekcijskog postupka
  • Jačanje imidža poslodavca

Sama anketa se sastoji od pitanja koja su isključivo vezana uz proces selekcije i ne sadrže nikakva osobna pitanja. Sudjelovanje u anketi je dobrovoljno i anonimno, ne prikupljaju se osobni podaci i nema ograničavajućih elemenata zbog kojih bi neke skupine bile diskriminirane, tj. ne bi mogle sudjelovati u anketi na transparentan, anoniman i dostupan način.

Rezultati ankete se prate na mjesečnoj razini. Uspoređivanjem rezultata anketa prati se uspješnost po svakom pokazatelju / pitanju iz ankete te se radi mjesečno izvješće koje se prezentira na redovitim kolegijima ili na strateškim sastancima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke