Obavijesti

News

Komentari 166

Capak: 'Ako je Divjak pozitivna, nitko iz Vlade ne mora u samoizolaciju. Imali su maske'

Capak: 'Ako je Divjak pozitivna, nitko iz Vlade ne mora u samoizolaciju. Imali su maske'

Ministrica Divjak i više djelatnika Ministarstva obrazovanja su u samoizolaciji, nakon što je na korona virus pozitivna državna tajnica u Ministarstvu, koja je bila na vjenčanju u Zadru

VIDEO

Nakon što se ispostavilo da je državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja Ivana Franić pozitivna na korona virus, zbog čega su ministrica Blaženka Divjak i ostali službenici od utorka poslani u samoizolaciju i na hitno testiranje, novinari su upitali u utorak na presici Stožera trebaju li i ostali ministri sada u samoizolaciju.

Kako se neslužbeno doznaje, Franić je bila na svadbi u Zadru, koja je bila prije 11 dana, nakon čega je dolazila na posao u Ministarstvo i sudjelovala na kolegiju, a tek kasnije je otkrila da je pozitivna. U međuvremenu je Divjak prošlog četvrtka bila u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici na sjednici Vlade, dan kasnije isto tamo na dodjeli ugovora za znanstvena istraživanja, a jučer i u Banskim dvorima na sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura. Tek jučer su svi prisutni na tom sastanku imali maske na licima. 

Ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, rekao je kako je državna tajnica bila na velikom okupljanju, ali da ne zna je li to bila spomenuta svadba u Zadru, kasnije nazvana korona svadba jer se pokazala kao žarište iz kojeg je proizašlo puno pozitivnih iz svih dijelova Hrvatske. Za taj slučaj, dodao je, saznali su tek danas. 

 

 

 

POGLEDAJTE PRESICU STOŽERA

- Zaposlenica tog Ministarstva bila je u rizičnom kontatku na velikom okupljanju i pozitivna je. U samom Ministarstvu je ostvareno više kontakata s djelatnicima. Što se tiče jučerašnje sjednice, tamo je bila prisutna ministrica Divjak, koja je kontakt oboljele, no za čitavo vrijeme trajanja te sjednice, koja je trajala skoro sat vremena, su svi imali maske. Što znači da čak i ako postane pozitivna, sudionici tog sastanka ne moraju u samoizolaciju. Sama Divjak i drugi kontakti u ministarstvu moraju u samoizolaciju - pojasnio je Capak dodavši kako su se već neki djelatnici testirali jer su ostvarili u međuvremenu brojne kontakte te da će kasnije predvečer biti poznati rezultati tih testiranja.

Na pitanje je li državna tajnica smjela dolaziti na posao ili je trebala biti u samoizolaciji nakon svadbe, Capak je poručio kako su epidemiolozi sa zadarskog područja javno komunicirali da sve osobe koje su bile na tom vjenčanju trebaju biti u samoizolaciji. 

- Zatražen je spis i po njemu su zadarski epidemiolozi njih zvali. Da li se ovdje radi o kršenju toga, ja to ne mogu reći jer sam tek danas saznao za taj slučaj iz Ministarstva - dodao je.

Divjak se javila: 'Dobro sam, čekam rezultate, radim od doma, budite odgovorni'
Divjak se javila: 'Dobro sam, čekam rezultate, radim od doma, budite odgovorni'

Novinari su ga pitali i je li primijećen povećani broj zaraženih nakon izbora, te što je sa zaraženima u Domu za starije u Klaićevoj koji se dovode u vezu s tim.

- Vrlo detaljno pratimo kretanje broja zaraženih i nismo primijetili niti porast broja zaraženih niti imamo od svih anketiranih novooboljelih neki podatak da se netko od njih mogao zaraziti na izborima, niti kao članovi izbornih povjerenstava niti kao građani koji su glasali. Što se tiče događaja vezano za Dom za starije u Klaićevoj, to se još ispituje. To su troje zaraženih zaposlenika koji su bili članovi Povjerenstva i koji su nosili glasove na mjesto gdje su se glasovi brojali. Ali, još nemamo informaciju da je to vezano uz sam izborni dan. Ako to bude tako, jasno ćemo to s građanima iskomunicirati - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa