Obavijesti

News

Komentari 44

Capakova zamjenica: U subotu stižu nove upute, bit će lakše utvrditi tko ide u samoizolaciju

Capakova zamjenica: U subotu stižu nove upute, bit će lakše utvrditi tko ide u samoizolaciju

Ne idu svi razredi uvijek u samoizolaciju, ali je na terenu to nekada teško procijeniti. Nekada nije potpuno jasno utvrditi koji jesu za samoizolaciju, a koji nisu, rekla je Ivana Pavić Šimetin

VIDEO

Od 1291 novooboljelog danas, svaki peti bio je učenik, zbog čega je u pripremi i novi protokol oko slanja učenika u samoizolaciju. Zamjenica šefa HZJZ Ivana Pavić Šimetin u razgovoru za RTL Danas rekla je kako su 7. rujna objavili upute prema kojima u samoizolaciju ne ide cijeli razredni odjel nego samo oni učenici koji su sigurno bili u bliskom kontaktu sa zaraženim. No praksa je pokazala da u izolaciji završi cijeli razred, ali, kaže, bolja je situacija nego lani. Zaraženih je 15 posto više, ali u samoizolaciji je manje đaka. 

Covid potvrde obvezne za sve u krugu bolnica: I za djelatnike pekarnica, kafića, servisere...
Covid potvrde obvezne za sve u krugu bolnica: I za djelatnike pekarnica, kafića,  servisere...

- Ne idu svi razredi uvijek u samoizolaciju, ali je na terenu to nekada teško procijeniti. Nekada nije potpuno jasno utvrditi koji jesu za samoizolaciju, a koji nisu. Stoga ćemo već vjerojatno sutra objaviti jedne još dodatne upute koje bi olakšale postupak utvrđivanja tko ide u samoizolaciju - rekla je.

- Zapravo se radi o preporukama koje odmah stupaju na snagu. Glavni kriterij će biti gdje je učenik sjedio u razredu u odnosu na pozitivnog učenika. Tako da bi u samoizolaciju išli oni koji su u polumjeru od dva metra od pozitivnog učenika. Kao i koji su bili u nekakvom organiziranom prijevozu, ali i taj prijevoz bi trebao trajati ne kraće od 15 minuta - pojašnjava Pavić Šimetin i dodaje da je u završnoj fazi i pripremi dokument o cijepljenju djece. 

U samoizolaciji 10.582 učenika
U samoizolaciji 10.582 učenika

- To su zapravo najave koje smo govorili o tome da se sva djeca u dobi od 12 ili više godina mogu cijepiti, a posebno preporučamo cijepljenje djece s kroničnim bolestima ili koji žive s kroničnim bolesnicima u obitleji. Završni razredi srednjih škola i pkola koje imaju praksu u ustanovama gdje su u kontaktu s većim brojem ljudi - kaže.

Organizacija cijepljenja u školama ovisit će o Zavodu od županije do županije i dogovoru sa školama. Vrijeme u samoizolaciji će ostati za učenike isto kao i za ostale ljude, od početka ljeta. 

U Hrvatskoj 1291 novi slučaj korona virusa, umrlo je 12 ljudi
U Hrvatskoj 1291 novi slučaj korona virusa, umrlo je 12 ljudi

- Porast zarženih smo očekivali, ali nas je u posljednja dva tjedna ovaj porast dosta iznenadio, ali smo se već navikli na to i  moram priznati da zadnjih nekoliko dana nemamo ubrzanje u tom nekom porastu nego došlo je do stagnacije. Dnevno je to 200 do 300 učenika - izjavila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"