Obavijesti

News

Komentari 16

'Časne sestre su nas tukle, tjerale da jedemo bljuvotinu...'

'Časne sestre su nas tukle, tjerale da jedemo bljuvotinu...'

U velikoj policijskoj istrazi u Velikoj Britaniji koja se bavila šokantnim svjedočanstvima o zlostavljanju djece u sirotištu, uhićeno je još nekoliko časnih sestri. Najstarija ima 93 godine

VIDEO

U okviru širenja policijske istrage zlostavljanja u sirotištu Smyllum Park u Velikoj Britaniji, policija je privela još četvero ljudi, među kojima su i časne sestre. Preciznije, prema najnovijim informacijama, uhićene su još četiri od kojih su neke časne sestre u dobi od 71 do 93 godine

Zbog zlostavljanja koja su se u pedesetim godinama odvijala u škotskom sirotištu, policija je do sada uhitila i optužila ukupno 12 ljudi, jedanaest žena i jednog muškaraca, starih između 62 i 85 godina.

Bivši stanovnici sirotišta, djeca bez roditelja, ispričali su kako su ih časne sestre koje su o njima trebale brinuti tukle, tjerale da jedu bljuvotinu i ritualno ponižavale ako bi se netko od djece popiškio u krevet.

Jedna od žrtava izjavila je da misli kako je jedno dijete umrlo jer je nestalo nakon što ga je časna ostavila da za kaznu tri sata stoji na ledenoj kiši. Druge žrtve također svjedoče o sadističkom maltretiranju koje su godinama proživljavali. 

Jedan je usporedio red Sestara milosrdnica koje su vodile tu ustanovu sa zapovjednicima u nacističkim logorima.  

Vijesti o novom uhićenju stiže samo nekoliko dana prije objave izvještaja o stvarima koje su se događale, a koji je pripremila Lady Smith, predsjednica inicijative za istraživanja zlostavljanja djece u Škotskoj (SCAI). 

Na vijest o novim uhićenjima reagirali su i ljudi iz reda časnih sestara optuženih za brutalna iživljavanja na djeci bez roditelja. 

- Tijekom cijelog ovog vremena pozivali smo svakoga tko vjeruje da je bio žrtva zločina da to prijavi na policiju, izjavio je glasnogovornik zloglasnog reda. 

- I dalje želimo ponuditi iskrenu ispriku svima koji su proživjeli bilo kakav oblik nasilja u našim ustanovama - izjavio je. 

U međuvremenu, pokrenuta je odvojena policijska istraga zbog optužbi za zlostavljanja u drugom domu, koji je vodio drugi katolički red, Sestre Nazareta. Prema informacijama DailyMaila, red je vodio nekoliko domova u kojima su se sustavno provodila zlostavljanja. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke