News

Komentari 1

Časopis Time proglasio je Elona Muska osobom godine za 2021.

Časopis Time proglasio je Elona Muska osobom godine za 2021.

Edward Felsenthal, urednik tog magazina, objavio je kako je Musk imenovan osobom godine zbog donošenja rješenja za ključna pitanja s kojima se svijet suočava

Elon Musk, čelnik automobilske tvrtke Tesla, imenovan je osobom godine magazina Time za 2021.

Musk, rođen u Južnoafričkoj Republici, osnivač je i vlasnik SpaceX-a, tvrtke za putovanja u svemir, predvodi startup za čipiranje mozga Neuralink te infrastrukturnu tvrtku Boring Company (Dosadna kompanija).

Elon Musk poses on the cover image of Time magazine

Tržišna vrijednost Tesle ove je godine prešla granicu od jednog bilijuna dolara, čime je postala vrjednija od Forda i General Motorsa zajedno.

Tesla svake godine proizvede stotine tisuća automobila te je bolje od rivala uspjela zaobići poremećaje svjetskih dobavnih lanaca.

Edward Felsenthal, urednik tog magazina, objavio je kako je Musk imenovan osobom godine zbog donošenja rješenja za ključna pitanja s kojima se svijet suočava i vodstva u najizazovnijim društvenim transformacijama.

„On preoblikuje život na Zemlji, a možda i onaj izvan Zemlje“, napisao je Felsenthal.

On je dodao da su Muskove avanture u svemiru na tragu prve osobe kojoj je Time dodijelio tu titulu – Charlesa Lindbergha, izabranog 1927. zbog prvog leta avionom preko Atlantskog oceana.

Od vođenja kultne američke emisije Saturday Night Live, do 'tvitanja' o kriptovalutama i utjecanja na njihovo tržište putem memova, konzumacije marihuane u podcastu Joea Rogana i prekinutoj vezi s glazbenicom Grimes s kojom ima sina X Æ A-Xiija, Musk je stalno prisutan u medijima, a na Twitteru ima 66 milijuna pratitelja.

Magazin Time osobom godine proglašava one koji su utjecali na medijski prostor ili živote ljudi, bilo to na dobar ili loš način - titulu je 1938. dobio i Adolf Hitler, a Staljin čak dva puta, 1939. i 1942. godine.

Prošle godine tu su titulu dobili američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris. U prošlosti su osobom godine proglašavani i osnivač Amazona Jeff Bezos i Facebooka Mark Zuckerberg.

Najčitaniji članci