Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Čeka vas razgovor za posao? Ovih 5 pitanja morate postaviti

Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, baš kao i traženje posla. Detaljno proučite kvalifikacije potrebne za radno mjesto na koje ste se javili

Foto: dreamstime
0 komentara

Svi koji idu na razgovor za posao uglavnom žele ostaviti dobar dojam. No, jako je važno da su brzi u komunikaciju i da se dijalog ne svede samo na klimanje glavom. Na razgovoru za posao i vi možete postavljati pitanja! Stručnjaci upozoravaju da razgovor za posao traži dobru pripremu, baš kao i traženje posla. Detaljno proučite kvalifikacije potrebne za radno mjesto na koje ste se javili. No, dobro je proučiti i tvrtku kako biste spremno postavili pitanja za radno mjesto na koje se prijavljujete. Ovih 6 pitanja svakako možete pitati. Što je dobro pitati na razgovoru za posao?

1. Što od mene očekujete na tom radnom mjestu?

Važno je da imate jasnu predodžbu u sve zadatke koje ćete morati obavljati. Ako vam osoba koja predstavlja firmu ne daje precizne odgovore, tada to nije baš dobar znak. U tom slučaju, uvijek imajte nekoliko potpitanja.

2. Ima li mogućnosti za stručno usavršavanje?

Kroz njega dobivate informaciju o mogućnosti napredovanja, a istovremeno pokazujete da ste ambiciozni i razmišljate o svojoj budućnosti u tvrtki.

3. Koji je trenutno najveći izazov s kojim se tvrtka susreće?

Pokazuje da ste zainteresirani za viziju tvrtke što znači da ćete i svoj posao znati usmjeriti u tom pravcu. Jednom kada ste upoznati s vizijom tvrtke i sami možete dati značajan kreativan doprinos poboljšanju cjelokupnog poslovanja. Vaš poslodavac to će znati cijeniti.

4. Od kada vi radite u tvrtki?

Nakon što vam je sugovornik postavio brojna pitanja dobro je pokazati interes za njegov posao. Ljudi vole govoriti o sebi, svom napretku i karijeri, a vi iz toga možete naučiti puno zanimljivih stvari.

5. Što očekujete od idealnog kandidata za ovo radno mjesto?

Ove informacije vjerojatno ste mogli iščitati u samom oglasu no, dragocjena je informacija koju dobivate iz prve ruke kako biste i sami mogli zaključiti: je li ovo pravo mjesto za vas? Također, tijekom razgovara čut ćete baš sve što vas zanima, ali i doznajte je li po vašem mišljenju to posao baš za vas.

Tema: Poslodavac 3.0

Možda vas zanima i ovo:
Message