Obavijesti

News

Komentari 922

Čelnica Knina skinula zastavu s tvrđave i poklonila ju Kolindi

Čelnica Knina skinula zastavu s tvrđave i poklonila ju Kolindi
4

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac je zastavu koja simbolizira pobjedu svih građana Hrvatske u ratu iskoristila za stranačke svrhe. Je li time zlorabila ovlast?

VIDEO

Kolinda, želim da ova zastava s kninske tvrđave, koja je skinuta tebi u čast, bude izvješena na Pantovčaku kao simbol tvoje i naše zajedničke pobjede.

Uz gromoglasan pljesak oko 400 HDZ-ovaca, tim je riječima gradonačelnica Knina Josipa Rimac predala 25-metarsku zastavu predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Skup je HDZ održao u petak u Vodicama.

- Neka visi na Pantovčaku kao simbol naše HDZ-ovske hrvatske pobjede - zaključila je Rimac. Gradonačelnica je zastavu koja simbolizira pobjedu svih građana Hrvatske u ratu iskoristila za stranačke svrhe. Je li time zlorabila ovlast?

Rimac kaže da su zastave i ranije darovali jer ih mijenjaju kad se oštete. Sve ih kupuje kninski muzej, a kad ih skinu, na njima piše kad su bile na jarbolu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Valjda kao gradonačelnica mogu pokloniti zastavu kome hoću'

- Valjda kao gradonačelnica mogu pokloniti zastavu kome hoću - kaže Rimac i dodaje da će zastave prodavati kao suvenir. Nije htjela otkriti tko je dobio ostalih 200-tinjak zastava koje su se pohabale u njenome mandatu. 

Prije je zastave za Dan domovinske zahvalnosti postavljalo Ministarstvo obrane. I od njih i Ministarstva branitelja dobili smo potvrdu da nisu financirali zastavu. Ni Mladen Pavić, glasnogovornik Grabar Kitarović, ne vidi ništa sporno.

Kolindin glasnogovornik: Nije to bilo politiziranje zastave

- Nije to bilo politiziranje zastave. Ona je simbol države. Rimac je bila na skupu kao gradonačelnica i članica predsjedništva HDZ-a - rekao je Pavić.

Kolinda je izjavila da je zastava potrebna da bi se nastavio put koji je počeo Franjo Tuđman. Na jarbolu je u subotu bila nova zastava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 922
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina