Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Centar za socijalnu skrb nije o obitelji brinuo još od 2016...

Trostruki ubojica iz Splita u zatvorskoj je bolnici u Zagrebu. U utorak se, neslužbeno doznajemo, s njim moglo razgovarati i navodno je djelovao normalno...

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Facebook
45 komentara

Filip Zavadlav je danas bio kontaktibilan. Djelovao je normalno, neslužbeno doznajemo, i s njim se moglo komunicirati.

Čim su ga u ponedjeljak navečer iz Splita dovezli u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu pozvali su psihijatra, koji ga je odmah pregledao. Njegov odvjetnik Branko Šerić, kojega su angažirali ljudi iz grupe potpore s društvene mreže Facebook “Pravda za Filipa”, koja je imala više od 16.000 ljudi, očekuje da će ga posjetiti u petak ili ponedjeljak.

Pogledajte video:

STIGAO JE U SPLIT 'Filip nije dobro': Šerić rekao i zašto želi braniti Zavadlava

- Nema govora o iznošenju obrane, barem zasad, jer još nemam novih informacija o zdravstvenom stanju mojega branjenika - rekao je Šerić.

Zavadlav, podsjećamo, dosad nije iznio obranu jer je bio raspravno nesposoban. Vještakinja je zaključila da uvjeti u okružnom zatvoru u Splitu nisu adekvatni za njegovo psihičko stanje, kao i da nije raspravno sposoban, zbog čega je i upućen u Zagreb. Odvjetnik Šerić jučer se u Splitu upoznavao sa spisom i slučajem. Prikupio je “dragocjene informacije” koje će mu biti korisne, ali nije ih htio otkriti.

Pogreb Marina Bobana, jednog od ubijenih u ubilackom pohodu NA SPLITSKOM LOVRINCU Pokopan je Marin Boban, jedan od ubijenih mladića iz Splita

- Simptomatično je da je grupa podrške u utorak tri puta bila izbrisana s Facebooka - rekao nam je Šerić.

Tijekom utorka Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) obišao je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Naime, Uprava za zatvorski sustav, pod kojim se nalazi i BOLS, pod nadležnošću je njegova ministarstva. Centar za socijalnu skrb Split tvrdi kako je u obitelji Zavadlav još od 1997. poduzimao potrebne mjere s ciljem zaštite najboljeg interesa djece, kao i pomoći i potpore roditeljima u ostvarivanju roditeljske skrbi. Mjere su se provodile kontinuirano do 2016. Tad su se, kažu u Centru, prestale provoditi po sili zakona, odnosno punoljetnošću najmlađeg djeteta u obitelji. U radu s obitelji povremeno su uključivani i vanjski suradnici, stručnjaci različitih profila te druge institucije, a obitelj je ostvarivala određena prava koja proizlaze iz Zakona o socijalnoj skrbi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message