Obavijesti

News

Komentari 162

Centimetri: Kazna za premala slova na brodu 12.000 kuna?

Centimetri: Kazna za premala slova na brodu 12.000 kuna?
2

Slova na ribarskim brodovima do 17 metara moraju biti visoka najmanje 25 cm i široka 4 cm, a ribarice duže od 17 metara moraju imati visinu slova najmanje 45 cm

VIDEO

Kažnjen  sam zbog premalih slova na brodu. Nisam dobio rješenje i ne znam kolika je visina kazne, ogorčen je Silvio Licul (42), pulski ribar.

- Ako ta kazna bude 12.000 kuna, kao što piše u pravilniku, žalit ću se - dodao je ribar.

Prema Pravilniku, slova na ribarskim brodovima do 17 metara moraju biti visoka najmanje 25 cm i široka 4 cm, a ribarice duže od 17 metara moraju imati visinu slova najmanje 45 cm sa širinom od 6 cm. Inspekcija već 20-ak dana visokim kaznama kažnjava profesionalne ribare u Istri jer oznake na brodovima nisu uskladili s propisima. Nisu povećali slova i brojeve i istaknuli ih na propisanim mjestima.

Ribare nitko nije upozorio ni obavijestio

- Znam da je zakon takav i da se mora ispoštovati, ali je problem što nas, profesionalne ribare, nitko nije obavijestio ni upozorio. Moj brod Mauros bio je privezan za obalu kad je došla policija. Nismo ni bili na moru. Pomorska policija došla je na brod zbog kontrole veličine slova. Kad su ih izmjerili metrom, rekli su da nisu u skladu s propisima i da će me kazniti prema zakonu - kaže Licul, koji ima dva broda, Mauros 1 i Mauros 2, dužine po 25 metara.

- Za manje barke kazne se kreću od 3000 do 4000 kuna, a za brodove duže od 17 metara kazne su od 10.000 do 12.000 kuna - rekao je Tonči Trevižan, ribar iz Umaga.

- Ja sam na pola bio u prekršaju jer samo visina slova nije odgovarala pravilniku. Sada sam to ispravio - kaže Licul.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.