Obavijesti

News

Komentari 4

Ceste su skliske: Cijeli vikend očekuje se kiša, ali i pljuskovi

Ceste su skliske: Cijeli vikend očekuje se kiša, ali i pljuskovi
1

U nedjelju se, pak, ujutro očekuje umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. Od sredine dana postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje sa zapada

VIDEO

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Obilnija oborina je tijekom prijepodneva moguća na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a zatim u Dalmaciji, javlja DHMZ.

U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren jugozapadni vjetar, ponegdje na udare i jak, a u gorju i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u Dalmaciji i olujno, poslijepodne u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, u Slavoniji i Baranji i do 20 °C.

U nedjelju se, pak, ujutro očekuje umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše.

Od sredine dana postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje sa zapada, ali i dalje uz mogućnost lokalnih pljuskova. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najniža jutarnja temepratura od 3 do 8, na Jadranu između 6 i 11, a najviša dnevna između 10 i 15 °C - navodi DHMZ.

Loše vijesti: Htjeli ste za Uskrs uživati u suncu? Ništa od toga
Loše vijesti: Htjeli ste za Uskrs uživati u suncu? Ništa od toga

Ceste su mokre i skliske u većem dijelu zemlje

Kako javlja HAK u subotu u 10.40 sati , kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Jak vjetar usporava promet između Kikovice i čvora Delnice. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1).

Na autocesti A1 zbog teretnog vozila u kvaru (na zaustavnom traku), na 276.km u smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine.

Očekuju se velike gužve: Idete na put? Naoružajte se živcima!
Očekuju se velike gužve: Idete na put? Naoružajte se živcima!

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, povodom blagdana Uskrsa, na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri bit će u:

- subotu, 31. ožujka, od 15 do 23 sata;
- ponedjeljak, 02. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb (do 6. lipnja):

- zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada);

- između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki u zoni radova vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste. U vrijeme gušćeg prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, očekuje se vožnja u koloni, usporeno, pa korisnike molimo za strpljenje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova između čvorova Zabok i Zaprešić (od 24. +350 do 23.+ 350 km) vozi se dvosmjerno, jednim kolnikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.