Obavijesti

News

Komentari 18

Četvero pacijenata je otpušteno, otišli su avionom kući. Ostali su još u bolnicama, neki su kritično

Četvero pacijenata je otpušteno, otišli su avionom kući. Ostali su još u bolnicama, neki su kritično

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vratilo u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica.

Dan nakon stravične nesreće na A4, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, u kojoj je poginulo 12 ljudi, održana je presica ispred bolnice u Varaždinu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Četvero pacijenata je otpušteno, otišli su avionom kući. Ostali su još u bolnicama, neki su kritično VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
13.00

Svi pacijenti koji se liječe u KB-u Dubrava imaju teške ozljede, no stabilno su. Četvero je pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja, neke očekuju dodatni zahvati, a dvoje je na odjelima traumatolgije i ortopedije te plastične kirurgije, kazao je za HRT prim. Josip Bubnjar.

Stanje ostalih ozlijeđenih koji se nalaze u bolnicama u Zagrebu i Varaždinu je nepromijenjeno. Dvije osobe su i dalje u kritičnom stanju.

10.45

Tahograf poljskog autobusa uništen je u nesreći i nakon što je ovlašteni tehničar iz njega pokušao izvući podatke oni se nisu mogli očitati, doznaje Jutarnji list.

9.45

Varaždinski župan Anđelko Stričak i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak održali su u nedjelju ujutro konferenciju za medije.

- Kao što znate, u nesreći su stradale 44 osobe, od toga njih 12 smrtno. Sinoć ih je obišao njihov ministar zdravstva i zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova. U razgovoru sa svima njima ovdje u Varaždinu i nakon njega izrazili su zadovoljstvo postupanjem naših žurnih službi i pomoći koji su dobili, izjavio je Stričak.

- Također, u dogovoru s našim resornim ministarstvom, četvero pacijenata noćas je prebačeno u Poljsku, dodao je varaždinski župan.

Riječ je zatim uzeo ravnatelj bolnice Poljak.

- Jučer smo tijekom dana zaprimili 11 pacijenata, u večernjim satima četiri pacijentice su bile zadovoljavajućeg stanja te su otpuštene i nadam se da su sretno stigle u Poljsku. Imamo četvero pacijenata u jedinci za intenzivno liječenje, od čega je dvoje kritično. Jedan pacijent je iz jedinice prebačen na odjel za traumatologiju, rekao je Poljak.

Podsjetimo, poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj.

"Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru. Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Komentari 18