Obavijesti

News

Komentari 18

Cijenila ljudski život: Žrtvovala se kako bi njezin sin Leo živio

Cijenila ljudski život: Žrtvovala se kako bi njezin sin Leo živio
3

Pokrenula je Hrvatsku: Sudbina Silvane Novak dirnula je ljude, a njezino ime postalo je sinonim za majčinsku ljubav. Posvetili smo joj nagradu Ponos Hrvatske 2009.

VIDEO

Silvana Novak (35) umrla je od leukemije 1. prosinca 2009. godine, a suprug Silvio (38) i sin Leo (2,5) žive bez nje, dan za danom, kako najbolje umiju. Iako se u samo jednom danu cijela Hrvatska ujedinila u prikupljanju novca za Silvaninu transplantaciju koštane srži, ni to nije pomoglo. Silvana, mlada žena koja je odlučila roditi dijete usprkos leukemiji, izgubila je bitku s vremenom. Nije uspjela dočekati transplantaciju u Njemačkoj jer joj je organizam bio preslab i slomio se pod pritiskom bolesti. Silvio se od tada s tugom bori predajući se poslu i odgoju maloga Lea. Živahni dječačić još nije u potpunosti svjestan kako nema majku, a njegov tata, Silvijevi roditelji i Silvanina mama potpuno su ga “zakrilili” ljubavlju kako bi što bezbolnije prošao proces shvaćanja. 

- Ne razmišljam previše. Radim, a čim dođem kući posvećujem se Leu. Prije spavanja čitamo slikovnice, nedjeljom sjednemo na bicikl i vozimo se, tražimo tobogane. Ipak, najgore su nedjelje i večeri kad Leo zaspi. Tek tada počnem  razmišljati o svojoj Silvani... - tiho i s opipljivom tugom priča Silvio. Silvana je, kaže, bila izuzetna žena, a brak s njom bio mu je vrhunac životne sreće. 

Silvana je najviše od svega cijenila ljudski život

Silvio suprugu smatra pravim herojem i “ponosom Hrvatske”, iako nije javno željela pričati o svojoj bolesti. O njezinoj veličini najbolje govori rečenica koju je izrekla prije smrti: “Da opet moram ovo proživjeti, odlučila bih jednako – izabrala bih dijete”. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.