Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
178 komentara

Ćiro o Bandiću kao premijeru: Kod njega nitko ne bi gladovao

Ovo mi baš ne ide na čast, ali bio sam malo povrijeđen jer me HDZ naprosto odbacio, vjerovatno računaju na moju dob, međutim ja se osjećam itekako svjež, kaže Ćiro

Foto: Screenshot/RTL Direkt
178 komentara

Miroslav Ćiro Blažević odlučio je napustiti HDZ i prijeći u stranku Milana Bandića. 

Gostujući u emisiji RTL Direkt kazao je kako se nada da će barem u početku biti u stanju slijediti Bnadićev dinamični ritam.

-Jako sam ponosan da je imao refleks da i mene uzme u svoju ekipu jer evidentno je da ću mu biti od stanovite pomoći - kazao je.

Kaže da se odlučio priključiti Bandiću iako je bio dugogodišnji ljubimac HDZ-a jer je bio povrijeđen.

- Ovo mi baš ne ide na čast, ali bio sam malo povrijeđen jer me HDZ naprosto odbacio, vjerovatno računaju na moju dob, međutim ja se osjećam itekako svjež da bi još uvijek mogao u sportskom smislu pomoći svojoj nogometnoj reprezentaciji i nogometu uopće. Sad moram opravdati povjerenje Milana Bandića, iz HDZ-a me nitko nije zvao, a on ipak je. Smatram da je on mudar čovjek što i meni daje samopouzdanje - objasnio je.

Na pitanje kako su u HDZ-u prihvatili njegovu odluku, Ćiro kaže:

- Čuo sam se s Brkićem, on je bio kategoričan prema tome, rekao mi je da on to nikad ne bih napravio. Smatram da sam usprkos ovom potezu moralan čovjek, ovo mi je prigoda da dam doprinos našoj domovini, smatram da u sportu svojim velikim iskustvom mogu pomoći hrvatskom nogometu, što je bio i najveći razlog što sam se prihvatio ove kandidature. 

Prokomentirao je i novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

-  Odgovorno tvrdim da rijetko kad imamo prilike vidjeti tako odgovornog, kvalitetnog i čistog političara koji je spreman napraviti zaokret kojeg svi tako dugo čekamo. On je u hrvatsku politiku unio nešto novo za čime smo svi težili. To je ta mirnoća i besprijekorna inteligencija i znanje, koje će biti od velike koristi. 

Smatra da će na izborima pobijediti HDZ upravo zahvaljujući novom predsjedniku koji na juriš osvaja glasače u svakom obraćanju naciji.

-  To nije glorificiranje, nemam razloga da se dodvoravam HDZ-u, ali Plenković me impresionirao - kaže Ćiro.

Kada je riječ o tome tko bi bio bolji premijer, Bandć ili Plenković, Ćiro nema dileme:

- Bandić bi bio bolji radi svog iskustva i dokazanog sociološkog osjećaja, kod njega nitko ne bi bio gladan. 

Za kraj, komentirao je odlazak Zdravka Mamića iz Dinama te mu poručio:

-Čujte, ne vjerujem da je Mamić otišao iz nogometa, on je tako duboko pustio svoje korijene da je postao apsolutni gospodar. Dobar sam sa Zdravkom, ali imam jednu poruku za njega: Zdravko, napravio sam ti mladost sretnom, a ti meni starost nesretnom. On je mene ignorirao u svim prilikama, i sad moram reći nešto što se nikome neće dopast - da je imao refleks da me uzme kao savjetnika, bili bi prvaci Europe.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message