Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Član uprave Ine na suđenju Ina-MOL: Nismo imali utjecaja

U svjedočenju na ponovljenom suđenju Ivi Sanaderu, član uprave Ine Ivan Krešić ponovno je tvrdio da predstavnici da vlada nije imala nikakav utjecaj na odlučivanje u Ini

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
3 komentara

Hrvatski član uprave Ine Ivan Krešić u ponedjeljak je na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i nedostupnom čelniku MOL-a Zsoltu Hernadiju ostao pri iskazu otprije sedam godina u kojem je ustvrdio da predstavnici hrvatske vlade nemaju nikakvog utjecaja na odlučivanje u Ini u kojoj glavnu riječ kao strateški partner vodi mađarska naftna kompanija.

Svjedočeći na okolnost izmjena međudioničkog ugovora Sanaderove vlade i mađarskog MOL-a kojom je Ina u potpunosti prepuštena strateškom partneru, Krešić je ponovio kako 'većina odluka uopće niti ne dolazi na upravu'.

Zagreb: Počelo ponovljeno suđenje Ivi Sanaderu u aferi INA-MOL TRAŽILI IZUZEĆA Sud odbio Sloković i Sanadera: Nastavljaju suđenje za Ina-Mol

Krešić je ponovio kako su hrvatski članovi uprave doznali da MOL ima na raspolaganju povlaštene informacije kojima ne raspolaže hrvatska vlada kao drugi dioničar, zbog čega su zatražili izmjenu dokumenta pod nazivom Lista ovlaštenja za donošenje odluka.

- Riječ je o vrlo važnom dokumentu koji omogućuje da informacije iz Ine odlaze do odgovornih u MOL-u nakon čega se vraćaju na odlučivanje u Inu, no MOL je odbio naš prijedlog o suspenziji tog dokumenta - ponovio je.

10 MILIJUNA EURA MITA Počelo suđenje za INA-MOL, Sanader izjavio: 'Nisam kriv'

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe o primanju mita kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini kao i na prvom suđenju kada Hernadi još nije bio optužen.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu INA-MOL ZBOG NEDOLAZAKA Sutkinja je Sanaderu dodijelila branitelja: 'To je kršenje prava'

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message